Η Bell έλαβε χρηματοδότηση από το DOD για σχεδιασμό ενός πειραματικού αεροσκάφους "SPRINT X-plane"

Bell photo

Η εταιρεία Bell Textron Inc. επιλέχθηκε για την επόμενη φάση του προγράμματος "SPRINT X-plane" της DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). 

Το πρόγραμμα SPRINT (Speed and Runway Independent Technologies) στοχεύει στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την πτήση ενός πειραματικού αεροσκάφους (X-plane), το οποίο θα συνδυάζει υψηλή ταχύτητα και δυνατότητα απογείωσης και προσγείωσης χωρίς ανάγκη διαδρόμου. Η Bell ολοκλήρωσε τις αρχικές δοκιμές μείωσης κινδύνου στο Holloman Air Force Base, επιδεικνύοντας τεχνολογίες όπως αναδιπλούμενοι έλικες και ολοκληρωμένα συστήματα προώθησης και ελέγχου πτήσης. Η εταιρεία θα συνεχίσει με τις προκαταρκτικές σχεδιαστικές προσπάθειες για το πρόγραμμα αυτό.

Η Bell βασίζεται στην επένδυσή της στην τεχνολογία καθέτου απογείωσης και προσγείωσης υψηλής ταχύτητας (HSVTOL) και στην προηγούμενη εμπειρία του X-plane.
Η τεχνολογία HSVTOL της Bell συνδυάζει την ικανότητα αιώρησης ενός ελικοπτέρου με την ταχύτητα (400+ kts), την εμβέλεια και τη δυνατότητα επιβίωσης των αεριωθούμενων αεροσκαφών. Η Bell έχει αναπτύξει τεχνολογία 
καθέτου απογείωσης και προσγείωσης, υψηλής ταχύτητας για περισσότερα από 85 χρόνια, με πρωτοποριακές καινοτόμες διαμορφώσεις VTOL όπως τα X-14, X-22, XV-3 και XV-15 για τη NASA, τον στρατό των ΗΠΑ και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και συνεχίζει να βασιστεί στην αποδεδειγμένη ιστορία της γρήγορης πτήσης από το Bell X-1.

aerospacemanufacturinganddesign.com

Σχόλια