Νέα τεχνολογία της "DroneShield" για αποφυγή ηλεκτρονικής παρεμβολής κατά των drone



Η εταιρεία "DroneShield" κατασκευής συστημάτων anti- drone,  έχει ένα συμβόλαιο Ε&Α αξίας 900.000 $ από μια κυβέρνηση χώρας των  Five-Eyes ( United States, the United Kingdom, Canada, Australia and New Zealand), για να ανταποκριθεί στις αυξήσεις των ηλεκτρονικών παρεμβολών, συμπεριλαμβανομένων πιθανώς του πεδίου μάχης της Ουκρανίας.

Η σύμβαση στοχεύει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του DroneSentry-X Mk2 και αποσκοπεί στην παροχή ενός συνόλου εργαλείων λογισμικού, για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του τελικού χρήστη στον τομέα της Ηλεκτρονικής Επίθεσης Counter-UAS.

Ο CTO της DroneShield, Angus Bean, δήλωσε: «Η ικανότητα παρεμβολής ραδιοσυχνοτήτων της DroneShield έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως εξαιρετικά αποτελεσματική στην καταπολέμηση των κακόβουλων drones

«Αυτό το νέο συμβόλαιο υπογραμμίζει ότι το DroneSentry-X Mk2 είναι ένα βήμα-λειτουργία στις δυνατότητες έξυπνης εμπλοκής».

Το συμβόλαιο ευθυγραμμίζεται στενά με τον τρέχοντα τεχνολογικό οδικό χάρτη της DroneShield, σύμφωνα με δήλωση.

«Η χρήση ευρείας ζώνης πολλαπλών καναλιών ελεγχόμενη από λογισμικό επιτρέπει όχι μόνο τη βελτιστοποιημένη διαχείριση συχνοτήτων, τη χρήση ενέργειας και τη βελτιστοποίηση, αλλά και την προσθήκη προσαρμοσμένων κυματομορφών που στοχεύουν σε διάφορες απειλές. ”

Οι εξελίξεις στα πρωτόκολλα drone που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωοίσουν παρεμβολές ραδιοσυχνοτήτων καθώς και για λειτουργία σε περιβάλλοντα υψηλού θορύβου , σημαίνει ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι παρεμβολής μπορεί να γίνουν λιγότερο αποτελεσματικές με την πάροδο του χρόνου.

Ο CTO του DroneShield, Angus Bean, δήλωσε: «Η ικανότητα παρεμβολής ραδιοσυχνοτήτων του DroneShield έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως εξαιρετικά αποτελεσματική στην καταπολέμηση των κακόβουλων drones.

«Αυτό το νέο συμβόλαιο υπογραμμίζει ότι το DroneSentry-X Mk2 είναι ένα βήμα-λειτουργία στις δυνατότητες έξυπνης εμπλοκής».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DroneShield, Όλεγκ Βόρνικ, δήλωσε ότι τα προϊόντα της DroneShield θεωρούνται κορυφαία στην αγορά από πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Βόρνικ δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που αποτελούμς το παγκόσμιο σημείο αναφοράς. Αυτό το νέο συμβόλαιο αντιπροσωπεύει την αρχή μιας εντελώς νέας γενιάς δυνατοτήτων ».

aumanufacturing.com.au

Σχόλια