Ο σχεδιασμός της Ρωσίας κατά των ουκρανικών drones μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε διυλιστήρια


Η Ρωσία εντείνει τη στρατιωτική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των drones, μετά από επανειλημμένες επιθέσεις UAV σε περιοχές που γειτνιάζουν με την Ουκρανία καθώς και χτυπήματα σε στόχους - ιδιαίτερα διυλιστήρια πετρελαίου - πολύ πιο μακριά από τα σύνορα. 

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επισκέφθηκε το χώρο εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Περιφέρειας της Μόσχας, για ενημέρωση από τον αναπληρωτή Yunus-Bek Yevkurov, σχετικά με ένα σχέδιο τακτικής εκπαίδευσης για εξάσκηση δεξιοτήτων στην αντιμετώπιση drones με πυρά φορητών όπλων, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε δήλωση. στο Telegram το Σάββατο.  

Η Ρωσία αντιμετώπισε ένα από τα πιο έντονα μπαράζ της χρονιάς το Σάββατο, αναχαιτίζοντας περίπου 50 drones σε οκτώ περιοχές από το Μπέλγκοροντ έως τη Μόσχα, ανέφερε το υπουργείο, χωρίς να διευκρινίσει καμία ζημιά. Ο κυβερνήτης της περιοχής Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με τη βορειοανατολική Ουκρανία, είπε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.  

Το ολονύκτιο μπαράζ ήταν το πιο πρόσφατο που έδειχνε ότι, ο αγώνας της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολή πλήρους κλίμακας έχει εισέλθει σε μια νέα φάση, φέρνοντας αντιπαραθέσεις της εγχώριας τεχνολογίας σε μια έκταση 2.000 χιλιομέτρων (1.200 μίλια) πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σοβιετικής εποχής. 

Η Ουκρανία μπόρεσε να στοχεύσει πολλές βιομηχανικές και ενεργειακές τοποθεσίες με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της φέτος, με αποτέλεσμα οι εξαγωγές ντίζελ της Ρωσίας να πέφτουν.

Στην επίσκεψή του στο εκπαιδευτικό κέντρο ο Σοιγκού εξέτασε επίσης νέο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων drones με ωφέλιμο φορτίο έως 200 κιλά (440 λίβρες) και ένα νέο επιθετικό τετρακόπτερο που μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικούς τύπους πυρομαχικών. 

Τα drones και τα όπλα τους έχουν δημιουργηθεί από εγχώρια υλικά και εξαρτήματα, επιτρέποντας ταχύτερη παραγωγή, ανέφερε το υπουργείο. Ο Σόιγκου είπε επίσης ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα κέντρο έρευνας και παραγωγής για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και ρομποτικά συστήματα.

 bloomberg.com


Σχόλια