Ο Ζελένσκι ζήτησε ενίσχυση της αεράμυνας στην Σύνοδο των Τριών Θαλασσών


Πάγιο αίτημα του Ουκρανού Προέδρου τους τελευταίους μήνες

Η προστασία και η ανάπτυξη των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας ήταν ένα από τα ζητήματα που κυριάρχησαν στην Σύνοδο των Τριών Θαλασσών.
Ο Βολντιμίρ Ζελένσκι μετέβη στο Κίεβο όπου ενημέρωσε τους μετέχοντες για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα του με τα απανωτά ρωσικά πλήγματα στον ενεργειακό ιστό της Ουκρανίας.
Επανέλαβε το πάγιο αίτημα του τους τελευταίους μήνες για ενίσχυση της αεράμυνας.
«Για εμάς είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του σήμερα. Ξέρετε όλοι ότι δεχθήκαμε επιθέσεις και το προηγούμενο βράδυ και σήμερα το πρωί. Ξανά σε Χάρκοβο, Οδησσό, Ζαπορίζια και τα περίχωρα του Κιέβου», ανέφερε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη (11/04) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών στο Βίλνιους.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησής τους, συζητήθηκαν οι τελευταίες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, ενώ αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Ελβετία.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη (10/04) η κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει δημοσιεύματα που έλεγα ότι η Ελλάδα είναι σε διαδικασίες να μεταφέρει 32 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκαθάρισε ότι έχει τελειώσει αυτό το θέμα από κάθε πλευρά και απλά υπάρχει για να προωθείται από μέρος του πολιτικού συστήματος.
Μάλιστα το ίδιο αναφέρουν και πηγές από το Υπουργείο Άμυνας, λέγοντας: «Ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία υπάρχει.

Σχόλια