Οι Ρώσοι ανατίναξαν τη μεγαλύτερη ουκρανική υπόγεια δεξαμενή φυσικού αερίου!


Η Ρωσία πέτυχε το μεγαλύτερο στρατηγικό χτύπημα στην Ουκρανία, καταστρέφοντας τη μεγαλύτερη υπόγεια αποθήκευση φυσικού αερίου στο Bilche-Volitsko-Uher στην πόλη Stryjak κοντά στο Ľvov με υπερηχητικούς πυραύλους Kh-47 Kinzhal και πυραύλους Κρουζ.
Η καταστροφή σημαίνει ότι η Ουκρανία «τελείωσε» από ενεργειακή άποψη.
Συνολικά οκτώ μαχητικά MiG-31 που μετέφεραν αεροσκάφη Kinzhal και Kh-101 προχώρησαν σε επίθεση, προκαλώντας ένα σύννεφο μανιταριού που παρέπεμπε σε πυρηνικό χτύπημα και ήταν ορατό από την Πολωνία, 100 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα.

 

 Η δεξαμενή βρισκόταν σε βάθος 50 μέτρων από την επιφάνεια της γης, κάτι που δεν εμπόδισε τον υπερηχητικό πύραυλο Kinžal να περάσει από το πετρώδες έδαφος «σαν μαχαίρι μέσα στο βούτυρο» και να εκραγεί στη δεξαμενή!

Στην Πολωνία, οι μετρήσεις ραδιενέργειας ξεκίνησαν μετά από αυτό που αρχικά φαινόταν ότι ήταν μια πυρηνική επίθεση, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί.

Η Ουκρανία διαθέτει σήμερα λιγότερα από τα μισά αποθέματα φυσικού αερίου της και μετά την καταστροφή της δεξαμενής δεν μπορεί να προμηθεύεται ούτε από την ευρωπαϊκή αγορά.

Σχόλια