Αναφορά στην εκδήλωση τιμής στο ΟΧΙ του 2004



Παγματοποιήθηκε το Σάββατο 20.4.2024, το βράδυ, με μεγάλη επιτυχία  η εκδήλωση τιμής στο ΟΧΙ του 2004 που διοργάνωσε το Σωματείο μας της Αδούλωτης Κερύνειας,  στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μονής Κύκκου, στον Αρχάγγελο. Τιμήθηκε η επέτειος διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Τιμήθηκε, 20 χρόνια  μετά, η  ημέρα που ο Κυπριακός Λαός, Έλληνες, Αρμένιοι , Μαρωνίτες,   Λατίνοι, ακόμη και οι εναπομείναντες  στα κατεχόμενα Τουρκοκύπριοι που αντιπροσωπεύονται από το  26% που ψήφισε ΟΧΙ.   (ΝΑΙ ψήφισαν οι Τούρκοι έποικοι και η ΤΜΤ),  με τη ΨΗΦΟ του  ανέκοψε την  ολομέτωπη επίθεση του ΑΤΤΙΛΑ και των Δυτικών συνοδοιπόρων του, μιας άνανδρης και καθόλα παράνομης επίθεσης,   της οποίας στόχος ήταν  να ολοκληρωθεί η  συνωμοσία τους για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διχοτόμηση της Κύπρου μας, με νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

30 χρόνια χρειάστηκαν   από το 1974,  30 χρόνια πιέσεων, εκβιασμών, εκστρατείας εξαγοράς συνειδήσεων Ηγετών και πολιτών, παρωδίας αδιέξοδων Δικοινοτικών συνομιλιών  επί Ιδεών και  σχεδίων λύσης αντίθετων με το Διεθνές Δίκαιο του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, για να ετοιμασθεί  το σχέδιο ΑΝΝΑΝ. Το σχέδιο ονομάστηκε Σχέδιο ΑΝΝΑΝ για να ικανοποιηθεί βασικό  σκέλος της καλομελετημένης συνωμοσίας που συνομολογήθηκε το 1956 μεταξύ  της αποικιοκρατικής Βρετανίας και της Τουρκίας, εναντίον της Κύπρου και του Λαού μας,  το οποίο προνοούσε όπως  το σχέδιο λύσης που θα ετοιμαζόταν έπρεπε να φαίνεται ότι προέρχεται από τον ΟΗΕ, το Γενικό Γραμματέα του, ώστε να διευκολυνθεί η αποδοχή και έγκρισή του από τον Κυπριακό Λαό και τους Ηγέτες του.  (Τα αποδεσμευόμενα απόρρητα έγγραφα της Βρετανικής πολιτικής, της περιόδου εκείνης, ωμά το ομολογούν  και το αποκαλύπτουν). Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ήταν, τότε, ο ΑΝΝΑΝ και πήρε το όνομά του.   Ήξεραν από το 1956 οι συνωμότες ότι οι σχεδιασμοί τους για το μέλλον της Κύπρου και του Λαού της ήταν έξω από το Διεθνές Δίκαιο και τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, ήξεραν ότι θα απαιτούνταν εκπτώσεις  από το Διεθνές Δίκαιο  για να δικαιολογηθεί.

Το ένστικτο και η νοημοσύνη του Κυπριακού Λαού η οποία υποτιμήθηκε βάναυσα, καθώς και η βούλησή του για επιβίωση στην Ελληνική από αιώνες Κυπριακή γη, τον έκαμε να ορθώσει ανάστημα για να δώσει συνέχεια στην τρισχιλιετή ιστορία του τόπου. Ψήφισε ΟΧΙ σε ένα σχέδιο  που του ζητούσε ωμά να συνθηκολογήσει με τα δεδομένα μιας παράνομης και   βάρβαρης στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  του, κατά παράβαση κάθε αρχής Δικαίου όπως αυτές κατοχυρώνονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Αυτή την Λαϊκή, ιστορική βούληση του Κυπριακού Λαού τίμησε, 20 χρόνια μετά, η Αδούλωτη Κερύνεια και όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Είμαστε βέβαιοι ότι τη μέρα του ΟΧΙ τιμούν όλοι οι Κύπριοι πατριώτες και το ΟΧΙ ζη και σήμερα διότι, σήμερα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, από τότε,   καθώς ο κατακτητής και οι ξένοι  Δυτικοί συνοδοιπόροι του στέκονται πλέον «γυμνοί» μπροστά μας  με ξεκάθαρους  πλέον τους στόχους και επιδιώξεις τους για αφελληνισμό της Κύπρου επειδή αυτό υπαγορεύουν τα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα.

Ξεκάθαροι ήταν οι ομιλητές, Φάνης Μαλκίδης και Γιώργος Κολοκασίδης  με τις ομιλίες τους, καθώς και η τοποθέτηση της Εκκλησίας της Κύπρου, με το χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος ήταν παρόν στην εκδήλωση  και οι οποίες  οι οποίες θα δημοσιευθούν στη συνέχεια, στην Ιστοσελίδα μας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, Ιωάννης Σιεκέρσαββας,  με τον ακόλουθο σύντομο χαιρετισμό:ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ

Συγκινητικό /πατριωτικό χαιρετισμό συμπαράστασης απέστειλαν στην εκδήλωση οι Ελλαδίτες συναγωνιστές και αδελφοί Έλληνες του ΣΑΚ  ( Συμπαράσταση   Αγώνα Κύπρου) και της  ΣΕΥΑΕΚ ( Συντονιστικής Επιτροπής Υπεράσπισης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο): ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. -ΣΑΚ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την εκδήλωση συντόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, Γιώργος Νικολάου.  Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.


Σχόλια