Reuters: Βρετανική εταιρεία αναπτύσσει για την Ουκρανία drones ανθεκτικών στον ηλεκτρονικό πόλεμο


Η βρετανική εταιρεία "Evolve Dynamics" εστιάζει στην ανάπτυξη drones για τον ουκρανικό στρατό, που είναι ανθεκτικά στον ηλεκτρονικό πόλεμο, ανέφερε το Reuters στις 28 Μαρτίου.
 

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος επικεντρώνεται στην παρεμβολή ή παραπλάνηση των συχνοτήτων των drones, εστιάζοντας στον δέκτη τους, ώστε να μην  μπορούν να φτάσουν στο στόχο τους. 

Η Evolve Dynamics κατασκευάζει αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία παρέχει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με «εξαρτήματα και λογισμικό επιτρέποντάς τους, όπου είναι δυνατόν, να κάνουν τις αλλαγές οι ίδιοι», ανέφερε το Reuters. Η εταιρεία αναπτύσσει τώρα «εναλλακτικούς αλγόριθμους ραδιοζεύξης» για να παρακάμψει τις παρεμβολές. 

Τα drones αποτελούν ένα βασικό εργαλείο για την άμυνα της Ουκρανίας ενάντια στον πόλεμο της Ρωσίας. Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η υπεροχή έναντι της Ρωσίας στις επιχειρήσεις με drone είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες για το 2024. 

Ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα τον Φεβρουάριο για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αφιερωμένου στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τον Μάρτιο, ο υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού Mykhailo Fedorov ανακοίνωσε ότι επτά ουκρανικά επαγγελματικά σχολεία σχεδιάζουν να ξεκινήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα λειτουργίας drone.


Σχόλια