Υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας: Η Ουκρανία έχει δυνατότητα παραγωγής 150 χιλ. drones τον μήνα


Η Ουκρανία έχει την ικανότητα να παράγει 150.000 drones κάθε μήνα και μπορεί να είναι σε θέση να παράγει δύο εκατομμύρια drones μέχρι το τέλος του έτους
, δήλωσε on air στις 5 Μαρτίου η υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Hanna Hvozdiar.

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο τέλος του έτους στις 19 Δεκεμβρίου 2023, ότι η Ουκρανία αυξάνει την εγχώρια παραγωγή drone και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παραγωγή ενός εκατομμυρίου drones το 2024.

"Η Ουκρανία έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ το όριο του ενός εκατομμυρίου όσον αφορά την παραγωγή", είπε ο Hvozdiar .

Η εγχώρια αγορά θα μπορούσε να επωφεληθεί από πρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία θα αυξήσει περαιτέρω την παραγωγική ικανότητα, σύμφωνα με την Hvozdiar.

Περισσότερες από 200 ουκρανικές εταιρείες  εμπλέκονται στην ανάπτυξη drones, εκ των οποίων σχεδόν 60 έχουν λάβει παραγγελίες από την κυβέρνηση, είπε η Hvozdiar.

Η κυβέρνηση έχει επίσης "αρκετά φιλόδοξα σχέδια" για την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής εξαρτημάτων drone, τα οποία μέχρι τώρα εισάγονταν κυρίως από το εξωτερικό, τόνισε η Hvozdiar.

Ο Ζελένσκι υπέγραψε ένα διάταγμα στις 6 Φεβρουαρίου, με το οποίο δημιούργησε έναν ξεχωριστό κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας  αφιερωμένο στα drones .

Τα drones έχουν «αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους σε μάχες στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα», είπε ο Zelensky.

Εκτός από την εγχώρια παραγωγή drone, οι εταίροι της Ουκρανίας  σχεδιάζουν να προμηθεύσουν το Κίεβο με ένα εκατομμύριο drones το 2024, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στις 15 Φεβρουαρίου.

kyivindependent.com

Σχόλια