Το UAV επόμενης γενιάς "MQ-28A Ghost Bat" στο οποίο η Αυστραλία θα επενδύσει επιπλέον 260 εκατ. $ (φωτογραφίες & βίντεο)


Η Αυστραλία θα δαπανήσει επιπλέον 400 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (260 εκατομμύρια $), για την κατασκευή στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών επόμενης γενιάς...

A Boeing MQ-28 Ghost Bat fighter-like drone is kept on display at the Australian International Airshow, in Avalon, Australia February 28, 2023

Ένα από τα εγχώρια προγράμματα που θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας της. 

Το MQ-28A Ghost Bat, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με μια αυστραλιανή θυγατρική της Boeing, έχει σχεδιαστεί για να αναλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία πολεμικών αποστολών, είπε η κυβέρνηση. 

 «Αυτό είναι το πρώτο στρατιωτικό αεροσκάφος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Αυστραλία εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια και υπογραμμίζει το βάθος της καινοτομίας και της τεχνογνωσίας στην αμυντική μας βιομηχανία», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πατ Κονρόι σε δήλωση του. 

Η κυβέρνηση έχει ήδη δαπανήσει 600 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας για την απόκτηση 10 από τα drones. Η Αυστραλία επιχειρεί να κατασκευάσει περισσότερα αμυντικά συστήματα στο εσωτερικό, δικαιολογώντας το τεράστιο κόστος έργων όπως η στρατιωτική συμμαχία AUKUS με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, δείχνοντας τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν τα έργα. 

Η πρόσθετη χρηματοδότηση για το Ghost Bat εξασφαλίζει περισσότερες από 350 θέσεις εργασίας σε όλη την Αυστραλία και θα εξασφαλίσει συνεχή εργασία για περισσότερους από 200 προμηθευτές, ανέφερε η δήλωση.

Πηγή

 

Ποιό είναι το το MQ-28A Ghost Bat

Το "MQ-28A Ghost Bat", κοινώς γνωστό ως "Loyal Wingman", είναι ένα νέο επόμενης γενιάς μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) που αναπτύσσεται από την Boeing Australia, σε συνεργασία με τη Βασιλική Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία (RAAF). 

Το προηγμένο μη επανδρωμένο σύστημα μπορεί να πετάξει παράλληλα με τα υπάρχοντα επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τη διεξαγωγή ομαδικών αποστολών. Είναι σε θέση να εκτελεί αποστολές επιτήρησης, αναγνώρισης και έγκαιρης προειδοποίησης.

Η άτρακτος του Loyal Wingman είναι κατασκευασμένη από σύνθετα υλικά χρησιμοποιώντας μια προηγμένη διαδικασία έγχυσης ρητίνης, με αποτέλεσμα μια ελαφρύτερη και πιο ανθεκτική πλατφόρμα. Η ψηφιακή μηχανική και τα προηγμένα σύνθετα υλικά θα βοηθήσουν περαιτέρω στην επίτευξη των στόχων κόστους και ευκινησίας του αεροσκάφους. 


Το drone έχει μήκος 11,7 μέτρα και άνοιγμα φτερών 7,3 μέτρα. Θα έχει την ικανότητα να πετά με υποηχητική ταχύτητα και  εμβέλεια άνω των 2.000 νμ

Το αυτόνομο αεροσκάφος θα μπορεί να πετά ανεξάρτητα με τη χρήση AI και θα διατηρεί απόσταση ασφαλείας από επανδρωμένα αεροσκάφη. Θα ενσωματωθούν αισθητήρες, οι οποίοι υποστηρίζουν αποστολές πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR), τακτικές αποστολές έγκαιρης προειδοποίησης και διάφορες άλλες λειτουργίες. 


Το αεροσκάφος μπορεί να διαμορφωθεί γρήγορα με διαφορετικά ωφέλιμα φορτία αισθητήρων για να εκτελεί τις κατάλληλες αποστολές. Το ρύγχος έχει μήκος 2,5 μέτρα και προσφέρει αποθηκευτικό χώρο μεγαλύτερο από 1,5 m³. 

Επιτρέπει σε ένα επανδρωμένο αεροσκάφος να εκτελεί ταυτόχρονα επιχειρήσεις επιτήρησης και τακτικών αποστολών με τη βοήθεια αρθρωτών ωφέλιμων φορτίων ATS σε πολλαπλά drones. Το αεροσκάφος είναι "runway independent" και τροφοδοτείται από έναν εμπορικό κινητήρα Turbofan.

Σχόλια