Ο Καναδάς εξοπλίζει τις δυνάμεις του στην Λετονία με RBS 70 NG & anti-drone


Ο Καναδάς ενισχύει τις δυνατότητες αεράμυνας των Δυνάμεων του στη Λετονία, επενδύοντας 227,5 εκατ. $ στο σύστημα αεράμυνας RBS 70 NG. (Αντιαεροπορικό σύστημα μικρής εμβέλειας).
Η νέα δυνατότητα θα προσφέρει προστασία ενάντια σε αεροσκάφη και drones...
Τα νέα συστήματα αναμένεται να παραδοθούν εντός του έτους, αποτελώντας σημαντικό βήμα για την αμυντική ικανότητα του Καναδά. Παράλληλα, επενδύονται 46 εκ. $ για αντι- drone εξοπλισμό, ενισχύοντας την προστασία των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον εχθρικών UAS. 
Οι νέες δυνατότητες ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Bill Blair, κατά τη διάρκεια συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 
Επιπλέον, ο Καναδάς ενισχύει τη συμμετοχή του στην Επιχείρηση "REASSURANCE", διπλασιάζοντας τη στρατιωτική του παρουσία από περίπου 1.000 στρατιώτες σε έως και 2.200. 
Αυτή η αύξηση σε προσωπικό ενισχύει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Λετονία, όπου ο Καναδάς ηγείται, ενισχύοντας την ικανότητα αντιμετώπισης απειλών στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ. 
Αυτή η απόφαση αποδεικνύει τη δέσμευση του Καναδά να συνεργάζεται ενεργά με το ΝΑΤΟ για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην περιοχή και την προώθηση της σταθερότητας.
Οι ανωτέρω εξελίξεις αποτελούν σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της αποτρεπτικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Σχόλια