Η γερμανική φρεγάτα "Hessen" της δύναμης "Aspides" κατέρριψε δύο drone των Χούτι


Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούτι στοχοποιήθηκαν από τη γερμανική φρεγάτα Hessen
, που αναπτύχθηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα ως μέρος της ναυτικής αποστολής της ΕΕ "Aspides" για την προστασία της ναυτιλίας 

Η φρεγάτα Hessen κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσαν οι Χούτι της Υεμένης, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη. 

Τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούτι στοχοποιήθηκαν αργά την Τρίτη από τη γερμανική φρεγάτα Hessen, η οποία αναπτύχθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα ως μέρος της ναυτικής αποστολής της ΕΕ Aspides για την προστασία της ναυτιλίας. 

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA μετέδωσε ότι ήταν η πρώτη χρήση ζωντανών πυρών από το γερμανικό Ναυτικό στην επιχείρηση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και θεωρείται η «πιο επικίνδυνη ναυτική αποστολή» στην ιστορία των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.  

Σύμφωνα με πληροφορίες... 

 Η γερμανική φρεγάτα γνώρισε το επιχειρησιακό βάπτισμα του πυρός στις 27 Φεβρουαρίου, όταν πραγματοποίησε δύο επιτυχείς αναχαιτίσεις εναντίον drones των Χούτι, η μία με πύραυλο ESSM, η δεύτερη με το πυροβόλο των 76 χλστ.. 

Η χρήση του πυροβόλου των 76 χλστ. σημαίνει προφανώς ότι το drone βρέθηκε πολυ κοντά στο πλοίο.

«Στις 27 Φεβρουαρίου, μεταξύ 21:50 και 22:55 (ώρα Σανάα), αεροσκάφος των ΗΠΑ και ένα πολεμικό πλοίο του συνασπισμού κατέρριψαν πέντε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) καμικάζι των Χούτι (OWA) που υποστηρίζονται από το Ιράν. στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) νωρίς την Τετάρτη.  

Η ομάδα Χούτι της Υεμένης στοχεύει φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες ή μεταφέρουν αγαθά από και προς το Ισραήλ σε αλληλεγγύη προς τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται υπό ισραηλινή επίθεση από τις 7 Οκτωβρίου. 

Η Ερυθρά Θάλασσα είναι ένας από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους θαλάσσιους δρόμους στον κόσμο για αποστολές πετρελαίου και καυσίμων

Σχόλια