Αγοράζουμε F-35 αλλά δεν έχουμε δυνατότητα εργοστασιακής συντήρησης των κινητήρων F100-PW των F-16


2 Ιουνίου 2021

Συνάντηση με Εκπροσώπους της Εταιρείας Patria Belgium Engine Center Την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Patria Belgium Engine Center (PBEC)», κ. Ronald Andre (PBEC International Marketing & Sales Consultant) και κ. Carmelo Giudice (PBEC Engineering Manager), με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των δυνατοτήτων της εταιρείας για εργοστασιακή συντήρηση των αεροκινητήρων F100-PW-229 των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας

Τι μας λέει η ανακοίνωση...

Ότι στην ουσία δεν έχουμε στην χώρα δυνατότητα εργοστασιακής συντήρησης των αεροκινητήρων F100-PW-229

Ποια είναι η Patria όμως και τι δυνατότητες έχει στους κινητήρες F100-PW-229

Σύνφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας...

"Η PBEC: The Patria Belgian Engine Center is a center of excellence for the F100-PW engine currently supporting 15 air forces, including the U.S. Air Force.

Πλήρης εργοστασιακή συντήρηση κινητήρα F100-PW 

Μέσω της μονάδας της στο Βέλγιο, η Patria έχει μακρά ιστορία συνεργασίας με κινητήρες Pratt & Whitney F100 που χρησιμοποιούνται σε μαχητικά F-16 και F-15, ξεκινώντας με την πρώτη παράδοση του κινητήρα F100 που κατασκευάστηκε στο Βέλγιο το 1978 και φτάνοντας σε πλήρη ικανότητα MRO το 1980. 

Έχοντας υποστηρίξει πολλές Πολεμικές Αεροπορίες σε όλο τον κόσμο με κινητήρα F100-PW MRO για δεκαετίες, η Patria προσφέρει σήμερα μια ολοκληρωμένη λύση MRO κινητήρα F100 μέσω ενός ευρέος φάσματος δυνατοτήτων, όπως γενική επισκευή, καθαρισμός, μη καταστροφικές δοκιμές (NDT), επισκευή O-I-D -επίπεδο κλπ. 

6000+ κινητήρες και εξαρτήματα έχουν περάσει για γενική επισκευή από το εργοστάσιο μας στη Λιέγη ..."

Υ.Γ

Προχωράμε στην αγορά έως 40 F-35... 

Την ίδια στιγμή όμως, δεν έχουμε δυνατότητα εργοστασιακής συντήρησης των αεροκινητήρων (Α/Κ) F100-PW-229 των F-16...

Γιατί δεν έχουμε άραγε αυτή την δυνατότητα; 

Ποιοι ευθύνονται, για την μη ύπαρξη αυτονομίας στην εργοστασιακή συντήρηση των Α/Κ και για το ότι χάνονται εκατομμύρια ευρώ για την ΕΑΒ & την εγχώρια  αμυντική βιομηχανία..;

Τι πρόβλεψη υπάρχει ή θα υπάρξει για την εργοστασιακή υποστήριξη των κινητήρων των F-35;

Σχόλια