Επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στα σύνορα της Ρουμανίας


Πολλαπλές ειδοποιήσεις με μηνύματα, στάλθηκαν σε κατοίκους της Ρουμανίας κοντά στα δύο ουκρανικά λιμάνια του Δούναβη, Ρένι και Ισμαήλ, τη νύχτα της 9ης προς 10 Φεβρουαρίου, όταν οι ρουμανικές αρχές απογείωσαν για επιτήρηση τα μαχητικά αεροπορίας F-16 της τουρκίας που σταθμεύουν στην Αεροπορική βάση Fetesti. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Ρώσοι επιτέθηκαν με drones στα λιμάνια Ισμαήλ και Ρένι, κοντά στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Βουκουρέστι. 

Η πρώτη επίθεση ξεκίνησε γύρω στη 01:00 και κράτησε μέχρι τις 03:00 τα ξημερώματα και η δεύτερη επίθεση ξεκίνησε γύρω στις 05:00 και διήρκεσε περίπου στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, τα radar του συστήματος επιτήρησης δεν έδειξαν καμία μη εξουσιοδοτημένη εισβολή στον εθνικό εναέριο χώρο και δεν αναφέρθηκε πιθανή πτώση θραυσμάτων drone. Τα F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας από την 86η Αεροπορική Βάση στο Φετέστι, απογειώθηκαν γύρω στις 01.15 για να εκτελέσουν αποστολές αναγνώρισης του εθνικού εναέριου χώρου κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης, επιβεβαίωσε το υπουργείο. 

Παράλληλα δύο αεροσκάφη F-16 της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας από το Fetești ήταν σε ετοιμότητα να εκτελέσουν αποστολή air policing, αλλά η εξέλιξη της αεροπορικής κατάστασης δεν απαιτούσε, σε αυτή την περίπτωση, την απογείωσή τους. 

"Έχουμε ένα σύστημα anti-drone σε λειτουργία αυτή τη στιγμή. Η Ρωσία δεν έχει κάνει καμία σκόπιμη επίθεση στη Ρουμανία και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν θα το κάνει στο μέλλον. 

Έχουμε ήδη ένα σύστημα σε λειτουργία στο σύνορα του Δούναβη, ειδικά στην περιοχή Ισμαήλ», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσιολάκου, σύμφωνα με το Stirileprotv.ro .

Σχόλια