Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν δέκα drones στην Υεμένη


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έπληξαν με αεροσκάφη F-18, έως και 10 drones στην Υεμένη, που ετοιμάζονταν να εκτοξευθούν, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος αργά την Τετάρτη, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή. 

Ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατέρριψε επίσης τρία ιρανικά drones και έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο Χούτι στον Κόλπο του Άντεν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές. 

Οι μαχητές Χούτι που είναι ευθυγραμμισμένοι με το Ιράν, οι οποίοι ελέγχουν τις πολυπληθέστερες περιοχές της Υεμένης, έχουν εξαπολύσει ένα κύμα επιθέσεων με drones και πυραύλους σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν τις τελευταίες εβδομάδες, ως απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα και μια επίδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους. 

Η εκστρατεία των Χούθι έχει διαταράξει τη διεθνή ναυτιλία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία εξαπέλυσαν επιδρομές σε στόχους των Χούτι στην Υεμένη το τελευταίο διάστημα.

Σχόλια