Το ρωσικό drone Piranha κατέστρεψε το πρώτο αμερικανικό άρμα Abrams


Τα drones έχουν γίνει ο εχθρός των τανκς στον πόλεμο της Ουκρανίας. 

Ενώ η πρόσφατη καταστροφή του πρώτου M1A1 Abrams Main Battle Tank (MBT), που προμηθεύτηκε από τις ΗΠΑ η Ουκρανία προκλήθηκε από ένα ρωσικό drone «Piranha» (FPV), αρκετά ρωσικά άρματα μάχης καταστράφηκαν από ουκρανικά drones.    

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου σχεδιασμού Piranha στο Ουλιάνοφσκ είπε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS  ότι, είχε λάβει πληροφορίες από τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι για την καταστροφή του Abrams ότι η επίθεση σημειώθηκε σε μια σχολαστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από ένα  «Piranha». 

Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες εμφανίστηκαν σε ειδήσεις και κανάλια Telegram που έδειχναν το βίντεο του φλεγόμενου Abrams», 

Είπε ότι αυτά τα drones είχαν ήδη στοχεύσει και άλλα εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα. 

Συνέχισε λέγοντας ότι το "Piranha" είναι μοναδικό στις συχνότητες στις οποίες λειτουργεί χωρίς να προσφέρει λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές αυτού του ελάχιστα γνωστού drone. 

«Κανείς δεν έχει πομπούς παρεμβολής βίντεο σε τέτοια συχνότητα. Κατά τη διάρκεια δοκιμών ηλεκτρονικού πολέμου, αποδείχθηκε ότι ήταν το μόνο drone που δεν μπορούσε να κατασταλεί», φέρεται να είπε στα μέσα ενημέρωσης. 

Επιπλέον, ένας ιστότοπος με την ονομασία « piranhafpv.ru » που θα μπορούσε να ανήκει στον κατασκευαστή του drone Abrams-killer διαθέτει δύο προϊόντα: το «Piranha-10 UAV» που έχει μέγιστη ταχύτητα 140 χιλιόμετρα την ώρα και το «Pirania-7 UAV». που έχει μέγιστη ταχύτητα 125 χιλιόμετρα. Εκτός από αυτά, υπάρχει και ένα drone που ονομάζεται «UAV Pirania-10 with Thermal Imager» στη λίστα των προϊόντων. 

Οι EurAsian Times δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν, εάν πρόκειται για την ίδια κατηγορία drones που χρησιμοποιήθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα για να χτυπήσουν το άρμα μάχης προέλευσης ΗΠΑ. Ενώ οι λεπτομέρειες του drone που χρησιμοποιήθηκε είναι λιγοστές, ο εμπειρογνώμονας αμυντικής τεχνολογίας Samuel Bendett  έγραψε  νωρίτερα στην πλατφόρμα X ότι το drone "Piranha" FPV που χρησιμοποιείται στην Ουκρανία διαφημιζόταν από την εθελοντική προσπάθεια της Ρωσίας Project Archangel.

Σχόλια