Εκτός γηπέδων οι στρατιωτικοί λόγω ταυτότητας;


Οι νέοι κανόνες που επιβάλλονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στους αθλητικούς χώρους, δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή των στρατιωτικών, αφού οι υπάρχουσες στρατιωτικές ταυτότητες δεν αναγνωρίζονται ως αποδεικτικά ταυτοπροσωπίας στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα. Η απαιτούμενη ταυτοποίηση μέσω Gov.gr Wallet δημιουργεί αδικαιολόγητα εμπόδια για τους στρατιωτικούς που έχουν πληρώσει διαρκείας, καθώς οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αντιστοιχούν στα κριτήρια του συστήματος.  

Η αδυναμία των υπηρεσιακών ταυτοτήτων των στρατιωτικών να αναγνωρίζονται από το σύστημα του Gov.gr Wallet δημιουργεί ανησυχίες, ειδικά για εκείνους που έχουν ήδη πληρώσει διαρκείας. 

Οι υπηρεσιακές ταυτότητες, παρά την ισχύ τους ως ταξιδιωτικά έγγραφα, δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του νέου συστήματος, αφήνοντας τους στρατιωτικούς εκτός της διαδικασίας για την αγορά εισιτηρίων αθλητικών εκδηλώσεων. 

Αυτή η αναγκαστική αλλαγή θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των στρατιωτικών σε αθλητικές εκδηλώσεις

Σχόλια