Όταν η ΕΑΒ παρουσίασε πριν 7 χρόνια το anti-drone radar "ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ" κανείς δεν μίλαγε για την αντιμετώπιση της απειλής-Τώρα όλοι κόπτονται...


25/06/2018 

Η ΕΑΒ και ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ! Ποιο είναι το νέο δικό της προϊόν

Το σύστημα ραντάρ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ αποκλειστικής σχεδίασης και κατασκευής ΕΑΒ παρουσίασε η εταιρεία στην διημερίδα αμυντικής βιομηχανίας που έγινε στην Κύπρο στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης των Υπουργών Άμυνας Κύπρου – Ελλάδος – Ισραήλ, στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Αντιπροέδρου της Ε.Α.Β Μπάμπη Παπασπύρου, που συμμετείχε στις εργασίες της διημερίδας, η Ε.Α.Β παρουσίασε το ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης συνόρων, ευαίσθητων περιοχών-εγκαταστάσεων και high value assets.

Πρόκειται για το σύστημα Radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ”, αποκλειστικής σχεδίασης και κατασκευής Ε.Α.Β, με δυνατότητες αποκάλυψης κινούμενων στόχων έως 10 χιλιόμετρα.
Το σύστημα της Ε.Α.Β μπορεί να λειτουργεί είτε αυτόνομα είτε διασυνδεδεμένο σε δίκτυο Radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ”, δύναται δε να συνεργάζεται με οπτικούς αισθητήρες ημέρας και νύκτας, παρέχοντας έτσι ολοκληρωμένη δυνατότητα επιτήρησης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ε.Α.Β με το συγκεκριμένο σύστημα, βγαίνει δυναμικά στην αγορά με δικό της προιόν μετά από αρκετά χρόνια… ( militaire )

22/09/2018 

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ: Ένα ελληνικό ραντάρ κατασκευής ΕΑΒ μπορεί να αλλάξει πολλά…

Η ανάπτυξη του συστήματος ξεκίνησε το 2016 και σύντομα η εταιρεία θα ολοκληρώσει τις τελευταίες δοκιμές πιστοποίησης, ώστε το radar να είναι έτοιμο να διατεθεί στην διεθνή αγορά. Πρόκειται για το πρώτο νέο προϊόν που η ΕΑΒ αναπτύσσει εδώ και 15 χρόνια και αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ελληνική εταιρεία.

Το πρώτο ελληνικής σχεδίασης, ανάπτυξης και κατασκευής radar επιτήρησης ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ πρόκειται να παρουσιαστεί δημόσια από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) το Σάββατο και την Κυριακή στο Athens Flying Week (AFW) Tanagra International Air Show 2018 στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Του Γιώργου Τσιμπούκη

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια παρουσίαση του νέου προϊόντος της ΕΑΒ, το οποίο φιλοδοξεί να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και επιχειρήσεων που διαθέτουν σημαντικές υποδομές (High Value Assets). 

Το radar επιτήρησης ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, είναι ένα 100% ελληνικό προϊόν το οποία αναπτύχθηκε από Έλληνες επιστήμονες και αποτελείται από ένα radar, ένα συγκρότημα ηλεκτρο-οπτικών αισθητήρων ημέρας/νύκτας (θερμική κάμερα), το τρίποδο επί του οποίου βρίσκεται το radar και το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα και ένα φορητό σταθμό ελέγχου... Defencepoint

Advertisement
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του συστήματος στην Ελλάδα, έγινε τον Σεπ. 2017 στo Athens Flying Week...
Σε διεθνές επίπεδο παρουσιάσθηκε στην 1η έκθεση αμυντικού υλικού EDEX στο Καϊρο τον Δεκ. 2018.
Στην EDEX απασχόλησε πέρα από Αιγυπτιακές εταιρείες και το περιοδικό Asian Defence Technology "Daily News".
Ακολουθούν φωτογραφίες από την συνέντευξη του Μπάμπη Παπασπύρου..



Στην συνέχεια ακολούθησαν δεκάδες άρθρα, βίντεο και συνεντεύξεις για το Radar "ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ" " και τις δυνατότητες εντοπισμού mini drones/mini drones, καθώς και προτάσεις για αξιοποίηση του ως βασικό συστατικό ενός εγχώριου anti-drone συστήματος.

Απλά θυμίζουμε ότι το σύστημα σχεδιάστηκε για να αποκαλύπτει κινούμενους στόχους &  drones , πλην όμως είναι πολύ εύκολο με κατάλληλη συνεργασία με ελληνικές εταιρείες του χώρου να ενσωματωθούν οπτικοί αισθητήρες και παρεμβολέας... 
Αυτός εξάλλου ήταν και ο σχεδιασμός-αρχιτεκτονική ενός ολοκληρωμένου συστήματος.

Δείτε μια παρουσίαση για το ιστορικό του συστήματος ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 

Τα τελευταία 2 χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τα δύο κύρια συστήματα που δίκαια χαρακτηρίσθηκαν ως "game changers" και άλλαξαν τις τακτικές του σύγχρονου πολέμου ήταν: 
Τα drones & τα anti-drones
Έκτοτε σε καθημερινή βάση διαβάζουμε άρθρα, αναλύσεις από ειδικούς και μη για την απειλή των drones και την αντιμετώπιση τους.
Διαβάζουμε για θόλους...για τοίχους προστασίας , για συστήματα που αγοράσθηκαν ή θα αγοραστούν, ακόμη και για συστήματα, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που δοκιμάστηκαν στην φρεγάτα "ΥΔΡΑ".

Η ουσία είναι ότι...
Όταν η ΕΑΒ παρουσίασε πριν από 7 χρόνια το anti-drone radar "ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ" ουδείς μίλαγε για την αντιμετώπιση της απειλής-Τώρα όλοι τρέχουν και κόπτονται...

Κλείνοντας δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο αποκάλυψης από τον "ΤΗΛΕΜΑΧΟ" mini drone που ίπταται μόλις στα 3 πόδια...

 


Σχόλια