Διακόπουλος : Το 2030 θέλω να είμαστε (η ΕΑΒ) η καλύτερη εταιρεία από όλες τις αντίστοιχες του εξωτερικού-Sky is the limit


Η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να επαφίεται στην «καλοσύνη των ξένων» σε ό,τι αφορά και την άμυνα, λέει στην πρώτη αποκλειστική σημερινή συνέντευξή του, στον Βασίλη Νέδο, στην «Καθημερινή» από το πόστο του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) ο Αλέξανδρος ∆ιακόπουλος. 

«∆εν μπορεί να υπάρχει ισχυρή Ελλάδα χωρίς ισχυρή εγχώρια αμυντική βιομηχανία», τονίζει, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε αγορά οπλικού συστήματος πρέπει να υπάρχει μεταφορά τεχνογνωσίας. Η ΕΑΒ, σημειώνει, πρέπει και σκοπεύει να εμπλακεί ενεργά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών διττής χρήσης, νέων οπλικών συστημάτων, τηλεπικοιωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου, drones και anti-drones, loitering munitions και μικροδορυφόρων. Τόνισε δε με έμφαση "Μην ξεχνάτε ότι είμαστε αεροδιαστημική εταιρεία. «Sky is the limit» κυριολεκτικά! "

Ο κ. ∆ιακόπουλος υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης για την ανασυγκρότηση της ΕΑΒ, ενώ αναφερόμενος στις παθογένειες της επιχείρησης, υπενθύμισε ότι σε 50 χρόνια έχουν γίνει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου 40 φορές, ακόμη και σε θεωρητικά καλές εποχές. Ως μείζον πρόβλημα αναδεικνύει την καθυστέρηση των χρόνων όλων των σημαντικών έργων, περιλαμβανομένης της παράδοσης των F-16 Viper που, όπως λέει, προχωράει «συγκριτικά καλύτερα». Ο κ. ∆ιακόπουλος μιλάει για το κουαρτέτο της νέας διοίκησης της ΕΑΒ που έχει αναλάβει το έργο της εξυγίανσης και ανάταξης της επιχείρησης.

Τέλος ανεφερε : "Το 2030 θέλω να είμαστε η καλύτερη εταιρεία από όλες τις αντίστοιχες του εξωτερικού"

Η συνέντευξη ΕΔΩ

Σχόλια