Ουκρανοί πιλότοι μαθαίνουν να πετούν F-16 μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο

(Photo UK MOD)

Το ΗΒ παρείχε βασική εκπαίδευση στους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών της Ουκρανίας
ως συνεισφορά στον Διεθνή Συνασπισμό Αεροπορικών Ικανοτήτων για την Ουκρανία

Η πρώτη ομάδα Ουκρανών πιλότων που έλαβε εκπαίδευση από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF), εκπαιδεύεται τώρα να πετά με μαχητικά αεροσκάφη F-16 στη Δανία, έχοντας ολοκληρώσει ένα βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η RAF παρείχε, από τον Αύγουστο, εκπαίδευση πτήσεων και αγγλικής γλώσσας ως μέρος της συνεισφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου στον διεθνή Συνασπισμό για την Ουκρανία, ο οποίος βλέπει συμμάχους και εταίρους να συνεργάζονται για να ενισχύσουν τις αεροπορικές δυνατότητες της Ουκρανίας. 

Η ομάδα αποτελείτο από έξι έμπειρους Ουκρανούς πιλότους μαχητικών που έλαβαν ειδική εκπαίδευση στην αγγλική γλώσσα και στην αεροπορική ορολογία για να αυξήσουν την ικανότητά τους να συμμετέχουν στην εκπαίδευση και την υποστήριξη του συνασπισμού. 

Άλλοι δέκα Ουκρανοί εκπαιδευόμενοι πιλότοι συμμετείχαν εκπαίδευση και παραμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συνεχίσουν την πρακτική βασική πτητική εκπαίδευση. 

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους εκπαιδευόμενους πιλότους τις δεξιότητες που απαιτούνται, για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της εκπαίδευσης σε μαχητικά αεροσκάφη με χώρες-εταίρους και να φέρει τους μελλοντικούς Ουκρανούς πιλότους πιο κοντά με τις Νατοϊκές απαιτήσεις. 

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσή τους από την RAF, οι πιλότοι θα εκπαιδευτούν στην Δανία στην προκεχωρημένη πτητική εκπαίδευση. 

Αυτό θα τους προετοιμάσει για εκπαίδευση στο αεροσκάφος F-16 Fighting Falcon, υπό την επίβλεψη της Δανίας, της Ολλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες ηγούνται του Συνασπισμού.

Σχόλια