Πτητικές δοκιμές με Eurofighter Typhoon για ένα από τα πιο προηγμένα radar στον κόσμο


Ένα αναβαθμισμένο radar για μαχητικά αεροσκάφη RAF Typhoon τοποθετήθηκε σε δοκιμαστικό αεροσκάφος για έναρξη δοκιμαστικών πτήσεων.

Το European Common Radar System (ECRS) Mark 2 αναπτύσσεται από τη Leonardo UK και θα ενσωματωθεί στο Typhoon από την BAE Systems

Το ECRS είναι radar πολλαπλών λειτουργιών (MFA), που μπορεί να εκτελέσει τόσο παραδοσιακές λειτουργίες όπως αναζήτηση και στόχευση όσο και εργασίες ηλεκτρονικού πολέμου.

Η αναβάθμιση σημαίνει ότι το Eurofighter Typhoon θα είναι σε θέση να εντοπίσει και να υποβαθμίσει τη χρήση του ραντάρ ενός αντιπάλου με ηλεκτρονική παρεμβολή, ενώ θα παραμείνει πέρα ​​από την εμβέλεια των απειλών.

Ένα πρωτότυπο του ECRS ελέγχθηκε σε χώρο δοκιμών  της BAE Systems στο Warton του Lancashire τους τελευταίους μήνες πριν τοποθετηθεί στο BS116, ένα αεροσκάφος δοκιμών & αξιολόγησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Andy Holden, διευθυντής συστημάτων radar, της BAE Systems, δήλωσε: «Ο εξοπλισμός του αεροσκάφους με αυτό το πρωτότυπο radar, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην παροχή νέας ικανότητας που διασφαλίζει τον ρόλο του Typhoon ως τη ραχοκοκαλιά της πολεμικής αεράμυνας για τις επόμενες δεκαετίες.

«Αναμένουμε ότι φέτος θα κάνουμε πτητικές δοκιμές του radar, που θα μας επιτρέψει να επιβεβαιώσουμε τις επίγειες δοκιμές που πραγματοποιήσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι έλεγχοι-δοκιμές μας επέτρεψαν να "πετάξουμε" το radar για εκατοντάδες ώρες χωρίς να χρειάζεται να γίνει πτήση με αεροσκάφος, διασφαλίζοντας ότι το πρόγραμμα δοκιμών πτήσης είναι θα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και παρέχει ό,τι χρειάζεται ο πελάτης μας».

Το radar υπόκειται σε περαιτέρω εργασίες ολοκλήρωσης μέσα στο υπόστεγο τελικής συναρμολόγησης Typhoon στο Warton. 

«Οι μονάδες Επεξεργασίας, Δέκτης και το σύστημα τροφοδοσίας & Ελέγχου της Κεραίας του radar έχουν όλα ανασχεδιαστεί, για να βελτιώσουν περαιτέρω τη χωρητικότητα, την ικανότητα και την απόδοση του συστήματος Mk2 σε ευθυγράμμιση με τη νέα κεραία και την ικανότητα ηλεκτρονικού πολέμου.

«Αυτά τα σχέδια παραγωγής έχουν περάσει όλες τις κρίσιμες φάσεις αναθεώρησης σχεδιασμού, διατηρώντας το πρόγραμμα παραγωγής εντός του χρονοδιαγράμματος».



Σχόλια