Συμφωνία εταιρείας EDGE των ΗΑΕ και τουρκικής Baykar για χρήση πυρομαχικών των Εμιράτων στα drone TB2 (video)


«Είναι η πρώτη φορά που μια Τουρκική εταιρεία κατασκευής drone, πιστοποιεί ξένα πυρομαχικά ή έξυπνες λύσεις για να ενσωματωθούν στις πλατφόρμες του», δήλωσε ο αναλυτής Can Kasapoglu στο Breaking Defense.

Ο όμιλος αμυντικών εταιρειών των Εμιράτων EDGE Group ανακοίνωσε σήμερα ότι, συνεργάζεται με την εταιρεία κατασκευής drone Baykar για να εξοπλίσει τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της τουρκικής εταιρείας με ωφέλιμα φορτία των Εμιράτων. 

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η EDGE είπε ότι θα ενσωματώσει τα «πυρομαχικά ακριβείας» DESERT STING 16 στο drone TB2 της Baykar.
Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από την EDGE, δείχνει μια βόμβα ήδη εγκατεστημένο σε ένα TB2. 

«Στην EDGE, είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Baykar, μια κορυφαία εταιρεία στα προηγμένα εναέρια συστήματα. Η ευκαιρία να προσθέσουμε τις δυνατότητες και των δύο εταιρειών είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία μας», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της EDGE, Faisal Al Bannai, σε δήλωση. 
Ομοίως, ο Selçuk Bayraktar, πρόεδρος και CTO της Baykar, δήλωσε: «Η ενσωμάτωση του DESERT STING 16 και άλλων όπλων και συστημάτων EDGE, θα είναι πολύτιμες επιλογές στις προσφορές μας για ωφέλιμο φορτίο UAV. 

Η συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας μας με την EDGE, έναν διεθνή ηγέτη στην προηγμένη τεχνολογία, θα προσφέρει περαιτέρω επιλογές στη βάση πελατών μας». 
Το Baykar TB2 είναι ένα UAV μεσαίου υψομέτρου μεγάλης εμβέλειας (MALE) με σημαντική συνδρομή στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία 
Το DESERT STING 16 είναι μια κατευθυνόμενη βόμβα, τη θυγατρικής Halcon του Ομίλου EDGE, το οποίο χρησιμοποιεί δορυφορική πλοήγηση και είναι εξοπλισμένο με ημιενεργό λέιζερ. 
Ο Όμιλος EDGE αναζητεί εδώ και καιρό να τοποθετήσει τα πυρομαχικά του σε ξένα drones. Για παράδειγμα, η εταιρεία των Εμιράτων συνεργάζεται με την General Atomics που εδρεύει στις ΗΠΑ, για να ενσωματώσει τα πυραυλικά της συστήματα στο MQ-9B SkyGuardian, όπως ανέφερε το Breaking Defense . 
Κατά τη διάρκεια της Αεροπορικής Έκθεσης του Ντουμπάι τον Νοέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να τοποθετήσει βόμβες της EDGE σε μαχητικά αεροσκάφη Rafale των ΗΑΕ , κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά στα αεροσκάφη γαλλικής κατασκευής.



Σχόλια