Ο κ. Πρωθυπουργός ξέχασε να αναφερθεί στην Άμυνα & Αμυντική Βιομηχανία αλλά το ανέφερε ο Βούλγαρος ομόλογός του


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες (4 Ιαν.2024) συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Νikolai Denkov. 

Ακολούθησε γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών Κατά την έναρξη της συνάντησής τους οι δύο ηγέτες έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις (ανεπίσημη μετάφραση από τα αγγλικά): Κυριάκος Μητσοτάκης: 

Κύριε Πρωθυπουργέ, καλώς ήρθατε. Είναι πάντα χαρά μας να σας φιλοξενούμε στην Αθήνα. Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του 2024, πιστεύω λέει κάτι για την ποιότητα των διμερών μας σχέσεων. 

Συγχαρητήρια σε ό,τι αφορά τη Ζώνη Σένγκεν, γνωρίζετε πόσο πολύ υποστηρίξαμε την απόφαση που τελικά ελήφθη. Και προσβλέπουμε στην πλήρη εφαρμογή της Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων συνόρων, τα οποία βεβαίως είναι τόσο σημαντικά για τις διμερείς μας σχέσεις και το εμπόριο. 

Προσβλέπω να συζητήσουμε σημαντικά έργα συνδεσιμότητας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας που σχετίζονται με τις μεταφορές, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και να αξιοποιήσουμε τις πολύ επιτυχημένες τριμερείς συζητήσεις που είχαμε στο Euxinograd με τους Ρουμάνους εταίρους μας. Και πάλι, καλώς ήρθατε στην Αθήνα. 

Nikolai Denkov

Είναι πραγματικά χαρά μου να βρίσκομαι εδώ και να είμαι ο πρώτος επίσημος επισκέπτης. Άκουσα ότι έχετε το έθιμο του «ποδαρικού». Χαίρομαι λοιπόν που βρίσκομαι εδώ σήμερα. 

Έχουμε εξαιρετικές στρατηγικές σχέσεις σε πολλούς τομείς, στις μεταφορές, στην ενέργεια, θα ήθελα να αναφέρω επίσης την άμυνα και την αμυντική βιομηχανία

Έχουμε πράγματα να συζητήσουμε εδώ σήμερα αλλά υπάρχουν επίσης ευκαιρίες να επιταχύνουμε και να ολοκληρώσουμε ορισμένους φακέλους τους επόμενους μήνες. Αυτός είναι ο κύριος στόχος, να δούμε πώς μπορούμε να επιταχύνουμε αυτή την πρόοδο και να έχουμε τελικά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες....

Δείτε το σχετικό βίντεο...

Υ.Γ

Ο κ. Πρωθυπουργός ξέχασε να αναφερθεί στην Άμυνα & Αμυντική Βιομηχανία και το ανέφερε ο Βούλγαρος ομόλογός του

Σχόλια