Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από πύραυλο


Ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο, το οποίο φέρει σημαία Μάλτας, χτυπήθηκε από πύραυλο
ενώ έπλεε βόρεια στην Ερυθρά Θάλασσα, 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της πόλης Saleef της Υεμένης, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey 

 Πληροφορίες του Capital.gr, επιβεβαιώνουν ότι το πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας χτυπήθηκε από πύραυλο, έχοντας όμως υποστεί μικρές υλικές ζημιές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο "Zografia" ανήκει στην ελληνική εταιρεία Vulcanus Maritime. Το 24 μελές πλήρωμα του πλοίου -όλοι καλά στην υγεία τους- είναι Ουκρανοί και Φιλιππινέζοι ναυτικοί, ενώ δεν υπάρχουν Ελληνες. 

Το πλοίο περνούσε από την Ερυθρά Θάλασσα χωρίς φορτίο, ενώ συνεχίζει την διαδρομή του μέχρι το Σουέζ όπου θα αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς Σύμφωνα με την Ambrey, το πλοίο παρατηρήθηκε να αλλάζει πορεία ενώ το σύστημα παρακολούθησης των δρομολογίων των πλοίων, ευρύτερα γνωστό ως σύστημα AIS, συνέχισε να εκπέμπεται. Το πλοίο, προστίθεται, ήταν σε κατάσταση να συνεχίσει το ταξίδι.

Σύμφωνα με την Ambrey, το πλοίο παρατηρήθηκε να αλλάζει πορεία ενώ το σύστημα παρακολούθησης των δρομολογίων των πλοίων, ευρύτερα γνωστό ως σύστημα AIS, συνέχισε να εκπέμπεται. Το πλοίο, προστίθεται, ήταν σε κατάσταση να συνεχίσει το ταξίδι. Σύμφωνα με τρεις ναυτιλιακές πηγές που επικαλέστηκε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, το πλοίο "Zografia" χτυπήθηκε από πύραυλο στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας αλλά υπέστη μικρές ζημιές.

Σχόλια