Μπάιντεν: Η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα αναπάντητο ...


Η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες - «Θα απαντήσουμε σε αυτό» το σκληρό μήνυμα της Ουάσινγκτον. Το αρνείται τις κατηγορίες των ΗΠΑ σχετικά με το χτύπημα με drone στα σύνορα Συρίας - Ιορδανίας

Το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες των ΗΠΑ σχετικά με το χτύπημα με drone στα σύνορα Συρίας - Ιορδανίας, το οποίο κόστισε την ζωή σε τρεις αμερικανούς στρατιώτες. Επίσης, από την φονική αυτή επίθεση, δεκάδες άνδρες τραυματίστηκαν, αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Τεχεράνη δηλώνει ότι οι εν λόγω κατηγορίες διατυπώνονται με «πολιτικό στόχο» ώστε να αντιστραφούν οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή. 

Λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έστειλε σκληρό μήνυμα προς το Ιράν αφού ξεκαθάρισε ότι η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα «αναπάντητο».

Σημειώνεται ότι από τις 7 Οκτωβρίου όπου ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, αυτή ήταν η πρώτη φορά που αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Μέση Ανατολή.  

Τους τελευταίους τρεις μήνες υπήρξαν πολλά χτυπήματα κατά αμερικανικών θέσεων στην περιοχή από ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν νεκροί ή σοβαρές υλικές ζημιές. 

euronews

Σχόλια