Νταβός: Τι έγινε την Τρίτη - Η ατζέντα της Τετάρτης


Η δεύτερη επίσημη ημέρα του 54ου ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ξεκινά. 

Την Τρίτη τα φώτα έπεσαν στο μέλλον της ρημαγμένης από τον πόλεμο Ουκρανίας, με τον πρόεδρο Ζελένσκι να δέχεται τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων για τα όσα είπε. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνάντησε επίσης τους διευθύνοντες συμβούλους κάποιων από τις πιο ισχυρές και εύπορες τράπεζες όλου του κόσμου, καθώς και εκπροσώπους του κλάδου της τεχνολογίας. Παρούσα στην συνάντηση αυτή ήταν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία είπε πως επισκέφθηκε πολλές φορές το Κίεβο και ότι χαιρετίζει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την εδραίωση της διαφάνειας στην Ουκρανία. 

Μιλώντας στο euronews , η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι κατά την σύνοδο κορυφής της 1ης Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες ελπίζει να εγκριθεί το πακέτο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία και, αν όχι, τα 26 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προχωρήσουν χωρίς την Ουγγαρία και θα δώσουν το πράσινο φως γι' αυτήν την σανίδα σωτηρίας προς την εμπόλεμη χώρα.

Στο προσκήνιο την Τετάρτη βρίσκεται ο Αντόνιο Γκουτέρες, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Κεντρικό ρόλο στις συζητήσεις θα έχουν επίσης Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Σχόλια