Η Airbus εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία κατασκευής στρατιωτικών drone Aerovel

Image: Airbus

Η Airbus Helicopters πρόκειται να αγοράσει την εταιρεία ανάπτυξης στρατιωτικών drone Aerovel με έδρα τις ΗΠΑ και το drone Flexrotor της. 

Η εξαγορά, η οποία αναμένεται να κλείσει αργότερα φέτος, παραμένει υπό την αίρεση των ρυθμιστικών εγκρίσεων με την εταιρεία με έδρα την Ουάσιγκτον να παραμένει στην αμερικανική ιδιοκτησία. 

Το Flexrotor είναι ένα μικρό τακτικό VTOL (κάθετης απογείωσης και προσγείωσης) drone σχεδιασμένο για αποστολές πληροφοριών, επιτήρησης, εντοπισμού στόχων και αναγνώρισης στη θάλασσα και στην ξηρά. Έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 25 κιλά, μπορεί να πετάει έως και 14 ώρες σε τακτική διαμόρφωση και μπορεί να μεταφέρει διαφορετικούς τύπους ωφέλιμων φορτίων, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρο-οπτικού συστήματος και άλλων αισθητήρων. 

Το drone μπορεί να εκτοξευθεί αυτόνομα και να ανακτηθεί είτε από ξηρά είτε από θάλασσα από μια περιοχή μόλις 12 επί 12 πόδια, Το Flexrotor έχει αναπτυχθεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) για αποστολές σε δύσκολα, υψηλού κινδύνου περιβάλλοντα που δεν έχουν πρόσβαση στο GPS. 

Σύμφωνα με την Aerovel, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για αποστολές, όπως η επιτήρηση δασικών πυρκαγιών και η πλοήγηση στον πάγο. Ο Bruno Even, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus Helicopters δήλωσε: 

«Αυτή η στρατηγική απόκτηση ευθυγραμμίζεται με το όραμά μας να επεκτείνουμε την προσφορά UAS και να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών παγκοσμίως για πρόσθετες δυνατότητες αποστολής. «Η τεχνογνωσία της Aerovel στην τεχνολογία αυτόνομων πτήσεων θα συμπληρώσει αναμφίβολα την ανάπτυξη UAS μας με το VSR700, καθώς και το έργο που έχουμε κάνει για την ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας».

Ο Ali Dian, Διευθύνων Σύμβουλος της Aerovel, δήλωσε: «Η ένωση δυνάμεων με την Airbus θα μας επιτρέψει να κλιμακώσουμε την καινοτομία, να επιταχύνουμε την αποστολή μας για την προώθηση των UAVs και να διατηρήσουμε την ακλόνητη υποστήριξή μας στον στρατό των ΗΠΑ και τους συμμάχους του». 

Η Aerovel που ιδρύθηκε το 2006 από τον μηχανικό Tad McGeer και έχει περίπου 25 υπαλλήλους. 

aerospacetestinginternational 

 

 

Σχόλια