Η Ρωσία εκτόξευσε 500 πυραύλους και drones στην Ουκρανία μέσα σε μόλις πέντε ημέρες


Οι δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν εκτόξευσαν τουλάχιστον 500 πυραύλους και drones στην Ουκρανία τις τελευταίες πέντε ημέρες, δήλωσε ο Ζελένσκι το βράδυ της Τρίτης, καθώς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ για τις επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον της χώρας του...

«Μίλησα με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak για τη συνεχιζόμενη αεροπορική τρομοκρατία της Ρωσίας εναντίον των ουκρανικών πόλεων. 

Τις προηγούμενες πέντε ημέρες, ο εχθρός έχει εκτοξεύσει τουλάχιστον 500 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς την Ουκρανία», είπε ο  Ζελένσκι το βράδυ της Τρίτης καθώς ευχαρίστησε το Ηνωμένο Βασίλειο για «ουσιαστική και ολοκληρωμένη βοήθεια στην ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας, ιδιαίτερα με radar, προηγμένα συστήματα αντι drone και πυραύλους».
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι ο ίδιος και ο Σούνακ μίλησαν για περαιτέρω αμυντική συνεργασία με ιδιαίτερη έμφαση στην αεράμυνα και τις δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας.

Στη νυχτερινή του ομιλία μέσω βίντεο προς το έθνος, ο κ. Ζελένσκι είπε ότι ο ρωσικός βομβαρδισμός είχε σκοπό να προκαλέσει τη μέγιστη καταστροφή στην υποδομή της χώρας του.
Η Ρωσία πιστεύεται ότι έχει ανανεώσει τα εναέρια όπλα της με την υποστήριξη των συμμάχων της Ιράν και Βόρειας Κορέας. Στις 29 Δεκεμβρίου ο Πούτιν εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική του επίθεση στον πόλεμο μέχρι στιγμής, σκοτώνοντας τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

independent



Σχόλια