Το αντιτορπιλικό "USS LABOON " της επιχείρησης "Prosperity Guardian" στοχοποιήθηκε από τέσσερα drones των Χούτι


Το αμερικανικό αντιτορπιλικό "USS LABOON " στοχοποιήθηκε με τέσσερα UAV που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη, δήλωσε ο αμερικανικός στρατός αργά το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ένα ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο χημικών χτυπήθηκε από ένα drone αυτοκτονίας και ένα άλλο drone αστόχησε να χτυπήσει ένα δεύτερο σκάφος. 

Το Πεντάγωνο είπε ότι το δεξαμενόπλοιο χημικών που χτυπήθηκε στα ανοικτά των ακτών της Ινδίας ήταν στόχος «από ένα επιθετικό drone που εκτοξεύτηκε από το Ιράν». 

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί σε κανένα από τα ναυτικά επεισόδια, τα οποία σημειώθηκαν εν μέσω καταιγισμού επιθέσεων με drone και πυραύλους από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν σε μια ζωτικής σημασίας δίοδο πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία λένε ότι είναι μια απάντηση στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. 

Σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε ότι, το USS Laboon κατέρριψε τέσσερα drones που προέρχονταν από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούτι στην Υεμένη και κατευθύνονταν στο αντιτορπιλικό. 

Το πλοίο βρισκόταν στη νότια Ερυθρά Θάλασσα ως μέρος της επιχείρησης "Prosperity Guardian", υπό την ηγεσία των ΗΠΑ με σκοπό την προστασία των ναυτιλιακών οδών από την επίθεση των ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν στο βασικό στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ. 

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ανέφερε ότι το Laboon ανταποκρίθηκε επίσης σε κλήσεις κινδύνου μετά από επιθέσεις στο M/V BLAAMANEN, ένα δεξαμενόπλοιο υπό νορβηγική σημαία και ιδιοκτησία, το οποίο παραλίγο να χτυπηθεί από επιθετικό drone, και το M/V SAIBABA, ιδιοκτησίας της Γκαμπόν, Δεξαμενόπλοιο με σημαία Ινδίας που υπέστη χτύπημα. «Αυτές οι επιθέσεις αντιπροσωπεύουν την 14η και την 15η επίθεση σε εμπορικές πλοία από μαχητές Χούτι από τις 17 Οκτωβρίου», ανέφερε η δήλωση. 

 

Σχόλια