Η Ινδία πολύ κοντά στην ανάπτυξη μαχητικών stealth drones


Η Ινδία την Παρασκευή ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη μαχητικών stealth drones, ικανών να εκτοξεύουν πυραύλους και να ρίχνουν βόμβες - μια πλατφόρμα που θα ενισχύσει τις δυνατότητες των Ε.Δ, με το υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει ότι ο Οργανισμός Άμυνας Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση επίδειξης τεχνολογίας στο Πεδίο Αεροναυτικών Δοκιμών στο Chitradurga στην Καρνατάκα.

Το σύστημα που δοκιμάστηκε σε πτήση είναι επίσης γνωστό ως stealth wing ή SWiFT.  
«Με αυτήν την πτήση, η Ινδία εντάχθηκε σε μια ελίτ λέσχη χωρών που έχουν παρόμοια τεχνολογία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας. 
Η επιτυχημένη πτητική επίδειξη αυτού του αυτόνομου stealth μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV), είναι μια μαρτυρία της ωριμότητας στα επίπεδα τεχνολογικής ετοιμότητας στη χώρα, ανέφερε. 
Το UAV, του οποίου η παρθενική πτήση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2022, έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από το DRDO’s Aeronautical Development Establishment. 
Την πτήση του 2022 ακολούθησαν έξι δοκιμαστιμές πτήσεις σε διάφορες διαμορφώσεις χρησιμοποιώντας δύο τοπικά κατασκευασμένα πρωτότυπα. «Αυτές οι πτητικές δοκιμές οδήγησαν σε επιτεύγματα στην ανάπτυξη ισχυρών αεροδυναμικών συστημάτων και συστημάτων ελέγχου, ενσωματωμένης προσομοίωσης σε πραγματικό χρόνο και σταθμού ελέγχου εδάφους τελευταίας τεχνολογίας. 
Η ομάδα έχει βελτιστοποιήσει τα ηλεκτρονικά συστήματα, την ενοποίηση και τις πτητικές λειτουργίες στην επιτυχημένη έβδομη πτήση στην τελική διαμόρφωση», εναέριων οχημάτων μάχης (UCAV), δήλωσε ο Πτέραρχος Anil Chopra (επ.), γενικός διευθυντής του Κέντρου Μελετών Εναέριας Ισχύος. 
«Θα ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε ο Chopra. 
Το πρωτότυπο SWiFT, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με ελαφριά σύνθετα υλικά που αναπτύχθηκαν εγχώρια.  
«Η αυτόνομη προσγείωση αυτού του UAV υψηλής ταχύτητας, χωρίς την ανάγκη radar εδάφους/υποδομής/πιλότου, παρουσίασε μια μοναδική ικανότητα, που επιτρέπει την απογείωση και την προσγείωση από οποιονδήποτε διάδρομο με γνωστές συντεταγμένες».
Αυτό κατέστη δυνατό χρησιμοποιώντας ενσωματωμένη επεξεργασία δεδομένων αισθητήρων με εγχώρια δορυφορική σύνδεση μέσω GPS Aided GEO Augmented Navigation (GAGAN), για τη βελτίωση της ακρίβεια και αξιοπιστίας της πλοήγησης GPS. 
Ο υπουργός Άμυνας Rajnath Singh επαίνεσε το DRDO, τις ένοπλες δυνάμεις και τη βιομηχανία για την επιτυχημένη δοκιμή πτήσης του συστήματος. Είπε ότι η επιτυχής ανάπτυξη τέτοιων κρίσιμων τεχνολογιών στην εγχώρια αγορά θα ενισχύσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις. 
Ο επικεφαλής του DRDO Samir V Kamat συνεχάρη επίσης το DRDO και τις ομάδες που σχετίζονται με τη δοκιμή πτήσης. 
Οι ένοπλες δυνάμεις θα εισάγουν επίσης μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, τα συστήματα τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών MQ-9B που θα αποκτήθηκαν από τις ΗΠΑ. 
Η απόκτηση αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σε συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης που εκτιμάται ότι είναι αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ενισχύσει σημαντικά τη δύναμη του ινδικού στρατού, καθώς η ευέλικτη πλατφόρμα έχει την ικανότητα να χτυπά στόχους με τα όπλα που διαθέτει, μπορεί να συλλέγει πληροφορίες , να εκτελεί επιτήρηση και αναγνώριση· και άλλους ρόλους που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικό πόλεμο και έγκαιρη προειδοποίηση.
Η Ινδία επιδιώκει συμφωνία για την αγορά 31 drones --- 15 για το ναυτικό και οκτώ για το στρατό και την ινδική Πολεμική Αεροπορία.



Σχόλια