Αντιπρόεδρος ουκρανικής κυβέρνησης: Δεν μπορεί να πετύχει η αντεπίθεση χωρίς μαχητικά αεροσκάφη...


Έκκληση της αντιπροέδρου της ουκρανικής κυβέρνησης για την παροχή F-16 και την συνέχιση της βοήθειας από ΗΠΑ και χώρες του ΝΑΤΟ γενικότερα

Η ουκρανική αντεπίθεση κατά της ρωσικής εισβολής δεν έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελε το Κίεβο. Υπάρχουν φωνές εντός και εκτός Ουκρανίας που κατηγορούν τους επικεφαλής ότι κάνουν λάθη. Για την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας, που έδωσε συνέντευξη στο Euronews της Ρουμανίας, δεν αξίζει να προχωρήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις χωρίς τα κατάλληλα μέσα.

«Δεν είναι το θέμα αν χρειαζόμαστε μαχητικά αεροπλάνα ή όχι. Το ζήτημα είναι εάν συμφωνούμε με το να πεθαίνουν άνθρωποι στο έδαφος. Και είναι πραγματικά απόλυτα καταστροφική ρητορική όταν ακούμε ότι η Ουκρανία απέτυχε στις χερσαίες επιχειρήσεις, όλες τις επιχειρήσεις επί του εδάφους. Ναι θα μπορούσαμε να πετύχουμε αλλά με κόστος χιλιάδων ανθρώπινων ζωών. Οπότε προτιμούμε να περιμένουμε τα F-16 και να πετύχουμε τους στόχους» είπε η Όλια Στεφανίσινα, αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η Όλια Στεφανίσινα τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, την ώρα πάντως που έκανε σαφές πως δεν μπορεί να πετύχει η αντεπίθεση χωρίς μαχητικά αεροπλάνα και συνέχιση της διεθνούς βοήθειας από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

euronews.com

Σχόλια