Λευκός Οίκος: Η Ουάσιγκτον δεν θα επιτρέψει την αναγκαστική μεταφορά Παλαιστινίων από τη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη...


Η Καμάλα Χάρις συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι στο Ντουμπάι, στο περιθώριο της 28ης Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (#COP28). 

Η Αντιπρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Σίσι για τις προσπάθειές του να εξασφαλίσει μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που παρείχε παύση στις μάχες και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση περισσότερων από 100 ομήρων, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών, αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, πριν παραβιαστεί η παύση από τη Χαμάς. 

Η Αντιπρόεδρος ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο Σίσι για το έργο του να βοηθήσει στην απομάκρυνση των Αμερικανών πολιτών από τη Γάζα. Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν δεσμευμένες να επιδιώξουν ανελέητα την απελευθέρωση όλων των ομήρων, σε στενή συνεργασία με περιφερειακούς εταίρους και εξέφρασε τη συνεχή υποστήριξη για παρατεταμένες παύσεις στις μάχες για την απελευθέρωση των ομήρων και την παροχή βοήθειας. 

Η Καμάλα Χάρις πανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν την αναγκαστική μετεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη, την πολιορκία της Γάζας ή την επαναχάραξη των συνόρων της Γάζας. 

Η Αντιπρόεδρος συζήτησε τις ιδέες των ΗΠΑ για σχεδιασμό μετά τη σύγκρουση στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για την ανοικοδόμηση, την ασφάλεια και τη διακυβέρνηση. Τόνισε ότι αυτές οι προσπάθειες μπορούν να επιτύχουν μόνο εάν επιδιωχθούν στο πλαίσιο ενός ξεκάθαρου πολιτικού ορίζοντα για τον παλαιστινιακό λαό προς ένα δικό του κράτος υπό την ηγεσία μιας αναζωογονημένης Παλαιστινιακής Αρχής και έχουν σημαντική υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα και τις χώρες της περιοχής. .Τέλος κατέστησε σαφές ότι η Χαμάς δεν μπορεί να ελέγξει τη Γάζα, κάτι που είναι αβάσιμο για την ασφάλεια του Ισραήλ, την ευημερία του παλαιστινιακού λαού και την περιφερειακή ασφάλεια.

Σχόλια