Ο Δντης επικοινωνίας Ερντογάν ζητάει νέα προσέγγιση αντιμετώπισης των ΜΜΕ που βλάπτουν τους δεσμούς Ελλάδας & Τουρκίας


Στις 12 Δεκ. 2023 διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούοολη το "2nd Greek-Turkish Media & Academy Forum: Boosting the Greek-Turkish 'positive agenda', expanding communication is key" 

Οι ομιλητές στο υνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού το Ινστιτούτο Παγκόσμιων Υποθέσεων (IGA) στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Ίδρυμα για τις Τουρκικές Σπουδές) την Τρίτη εστίασαν στην αναγκαιότητα διατήρησης και ενίσχυσης της 'θετικής ατζέντας' στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη διεύρυνση των διαύλων επικοινωνίας και επικοινωνίας. Η εκδήλωση ακολούθησε το 1ο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ ΜΜΕ & Ακαδημίες που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο. 

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας Fahrettin Altun μετέφερε τους «εγκάρδιους χαιρετισμούς» του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. σε μια σύνδεση βίντεο στο συνέδριο. Υπογράμμισε ότι η Διακήρυξη της Αθήνας για τις Φιλικές Σχέσεις και την Καλή Γειτονία που υπέγραψαν οι πρόεδροι της Ελλάδας και της Τουρκίας την Πέμπτη σηματοδοτεί την έναρξη μιας 'μιας νέας σελίδας' στις σχέσεις, προσθέτοντας ότι η κοινή δέσμευση θα οδηγήσει σε πολλές ευκαιρίες για συνεργασία στη βάση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, η οποία θα ωφελήσει και τις δύο χώρες και την περιοχή συνολικά. 

Είναι καθήκον των δημοσιογράφων, των ακαδημαϊκών και των ΜΚΟ να διασφαλίσουν ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας παραμένουν ανοιχτοί, είπε ο Αλτούν, προσθέτοντας ότι πρέπει να οικοδομηθεί μια νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση των προσπαθειών επικοινωνίας και μέσων ενημέρωσης που βλάπτουν τους δεσμούς Ελλάδας και Τουρκίας και της παγκόσμιας κοινής γνώμης με το να μην αναφέρει τι είναι αληθές και σωστό.

Σχόλια