Ισραήλ: Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι στις φυλακές του Ισραήλ


Ο IDF έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στην Χαμάς

Δεκάδες Παλαιστίνιοι βρίσκονται στα χέρια των ισραηλινών αρχών καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα. Μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ και της Μέσης Ανατολής δημοσιεύουν βίντεο με Παλαιστίνιους να κάθονται στο έδαφος με τα εσώρουχά τους, σε άγνωστη τοποθεσία στη Γάζα πριν μεταφερθούν στο Ισραήλ.

Το Τελ Αβίβ έχει δηλώσει ότι έχει συλλάβει εκατοντάδες ύποπτους για συμμετοχή στη Χαμάς, ενώ υποστηρίζει ότι άλλοι έχουν παραδοθεί.

«Η Τζαμπαλίγια και η Σουτζάγια είναι προπύργια της Χαμάς. Είναι επίσης στρατόπεδα προσφύγων τρομοκρατών. Τους πολεμάμε. Κρύβονται κάτω από το έδαφος και βγαίνουν, άλλοι από φρεάτια σήραγγας, άλλοι από τα σπίτια. Ερευνούμε ποιος συνδέεται με τη Χαμάς και ποιος όχι» δήλωσε ο αντιναύαρχος Daniel Hagari, εκπρόσωπος του IDF.

Στο μέτωπο, Ισραηλινοί στρατιώτες γιορτάζουν τη Χανουκά μεταξύ των επιχειρήσεων.

Μεταξύ των νεκρών τις τελευταίες ημέρες είναι και ο γιος του Γκάντι Αϊζενκόν, πρώην αρχηγού του ισραηλινού στρατού. Ο απολογισμός των νεκρών του ισραηλινού στρατού ανέρχεται πλέον σε 91.

Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στην βόρεια και κεντρική Γάζα από όπου έχουν φύγει το 80% των κατοίκων.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων δεν καταναλώνει αρκετό φαγητό και ο κίνδυνος πείνας είναι πλέον πραγματικός.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει καθημερινά στη Γάζα είναι κάτω από το 50% των ποσοτήτων που δίνονταν κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, και ακόμη και τότε δεν ήταν αρκετή για να υποστηρίξει όλους τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Η UNICEF προειδοποιεί ότι «η Λωρίδα της Γάζας είναι και πάλι το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο για τα παιδιά»

euronews.com

Σχόλια