Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πιέζει το Κογκρέσο να εγκρίνει τη βοήθεια προς την Ουκρανία


Η Δανία παραδίδει άρματα Leopard στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αποδέσμευση στρατιωτικής βοήθειας 250 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

Πρόκειται για την τελευταία δόση προηγούμενου πακέτου στήριξης που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο και περιλαμβάνει συγκεκριμένα πυρομαχικά για συστήματα αεράμυνας και για αντιαρματικά όπλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι διαπραγματεύσεις για νέα στήριξη συνεχίζονται μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε άμεσες αποφάσεις. 

«Είναι επιτακτική ανάγκη το Κογκρέσο να ενεργήσει γρήγορα, το συντομότερο δυνατό, για να προωθήσει τα συμφέροντα μας στην εθνική μας ασφάλεια βοηθώντας την Ουκρανία να αμυνθεί και να διασφαλίσει το μέλλον της», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν

Ουκρανία: Αυξάνεται η παραγωγή της αμυντικής βιομηχανίας

Ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας, Oleksandr Kamyshin, δήλωσε ότι η αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας θα πολλαπλασίασει την παραγωγή πυρομαχικών αλλά και ντρόουν καμικάζι.

«Εργαζόμαστε για να αναπτυχθούμε περαιτέρω» είπε σε συνέντευξη τύπου. «Οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ μεγαλύτερες. Αυτό που κρατά πίσω είναι η έλλειψη εκρηκτικών υλικών, έλλειψη που παρατηρείται όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Δουλεύουμε για να ξεκινήσουμε την παραγωγή τους».

Δανία: 100 τανκς στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση της Δανίας ενέκρινε νέα πακέτο βοήθειας συνολικού ύψους 7 δισ. DKK προς την Ουκρανία πριν τα Χριστούγεννα.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν παραδοθεί 10 άρματα μάχης Leopard, που ετοιμάζονται να μεταφερθούν στα μέτωπα του πολέμου.

Συνολικά, η Ουκρανία θα παραλάβει από τη Δανία 100 τανκς.

euronews.com

Σχόλια