Η Γερμανία στέλνει στρατό στα ρωσικά σύνορα για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο


Για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία θα στείλει στρατό της στα ρωσικά σύνορα.

Η Γερμανία αποφάσισε να στείλει χιλιάδες στρατιώτες σε χώρα της Βαλτικής, όπως σημειώνει η βρετανική Sky News.

Συγκεκριμένα:

Μια γερμανική ταξιαρχία περίπου 4.800 στρατιωτών που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων Λιθουανίας-Ρωσίας θα είναι έτοιμη για μάχη το 2027, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Η συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Λιθουανίας θα σηματοδοτήσει την πρώτη μόνιμη ανάπτυξη γερμανικών στρατευμάτων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πιστόριους συνέκρινε την «ιστορική» συμφωνία με τη στάθμευση των συμμαχικών δυνάμεων στη Δυτική Γερμανία, οι οποίες αναπτύχθηκαν για να υπερασπιστούν τη Δυτική Ευρώπη σε περίπτωση σοβιετικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

«Η ανατολική πλευρά έχει πλέον μετακινηθεί προς τα ανατολικά και είναι καθήκον της Γερμανίας να την προστατεύσει», είπε ο Πιστόριους.

Οι περισσότερες από τις μονάδες θα φτάσουν το 2025 και το 2026 και θα προσφερθούν σε αυτούς και τις οικογένειές τους «ελκυστικές συνθήκες», συμπεριλαμβανομένων σχολείων γερμανικής γλώσσας, στέγασης και αεροπορικών συνδέσεων, είπε.

«Η Γερμανία κατάλαβε τη νέα πραγματικότητα»

«Η ταχύτητα του έργου δείχνει ξεκάθαρα ότι η Γερμανία κατάλαβε τη νέα πραγματικότητα ασφάλειας», πρόσθεσε.

Η Γερμανία ηγείται ήδη της πολυεθνικής ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία με περίπου 1.000 στρατιώτες, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην ταξιαρχία.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, το ΝΑΤΟ έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την παρουσία του στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας.

The Hellenic Information Team

Σχόλια