Το Ιράν αποκαλύπτει το νέο Kamikaze Drone "Shahin-1"


Το Ιράν παρουσίασε πρόσφατα το τελευταίο του επίτευγμα , ​​αποκαλύπτοντας το drone καμικάζι Shahin-1 κατά τη διάρκεια τελετής  στο ελικοδρόμιο του αντιτορπιλικού Deylaman. 

Με το όνομα Shahin-1, αυτό το αυτόνομο περιπλανώμενο πυρομαχικό, που εκτοξεύεται από φορέα-κάνιστρο έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει, και να εμπλέκει στόχους που καθορίζονται από τον χειριστή. 

Το σύστημα εκτόξευσης που βασίζεται σε κάνιστρο, έχει ομοιότητες με τα μικρότερα UAV Meraj-521 και Sina, επιδεικνύοντας τη συνεπή σχεδιαστική προσέγγιση του Ιράν στην ανάπτυξη drone. 

Η επιχειρησιακή ευελιξία του Shahin-1 επιτρέπει την χρήση από χερσαίες και ναυτικές πλατφόρμες, ενισχύοντας την πιθανή αποτελεσματικότητά του σε διάφορα στρατιωτικά σενάρια.

Η αυτόνομη λειτουργία του Shahin-1 το τοποθετεί ως ισχυρό πλεονέκτημα για στοχευμένες επιθέσεις, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες για αυτόνομη αναγνώριση και εμπλοκή στόχων. 

Αυτή η ικανότητα ευθυγραμμίζεται με το εξελισσόμενο τοπίο του σύγχρονου πολέμου, δίνοντας έμφαση στην ακρίβεια και την αυτονομία στις αμυντικές στρατηγικές. 

defence-blog


Σχόλια