Αμερικανικό Αντιτορπιλικό κατέρριψε"καμικάζι" drones πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα


Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε «πολλαπλά drones μονόδρομης επίθεσης» που εκτοξεύτηκαν από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούτι στην Υεμένη το πρωί της Πέμπτης, τοπική ώρα, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Σε ανακοίνωσή της, η CENTCOM είπε ότι το USS Thomas Hudner κατέρριψε τα drones ενώ βρισκόταν σε περιπολία στην Ερυθρά Θάλασσα, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν ζημιές στο πλοίο ή τραυματισμοί στο πλήρωμα. 

 Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, με τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν να ισχυρίζονται ότι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το Ισραήλ. 

Την Κυριακή, το φορτηγό πλοίο Galaxy Leader καταλήφθηκε από τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα με περίπου 25 μέλη πληρώματος. 

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν «την άμεση απελευθέρωση» του φορτηγού πλοίου και του πληρώματος που κατέλαβαν οι Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ματ Μίλερ

Σχόλια