Drones "αυτοκτονίας" επιτέθηκαν σε αμερικανικές δυνάμεις στη Βόρεια Συρία


Οπλισμένα drones αυτοκτονίας έχουν βάλει στόχο τις αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία, ως το πιο πρόσφατο σημάδι ότι οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στην περιοχή, θα μπορούσαν να διευρύνουν τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς χτυπώντας αμερικανικά στρατεύματα. 

Αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε στην daily mail ότι «πολλαπλά drones μονής κατεύθυνσης» εκτοξεύτηκαν το πρωί του Σαββάτου εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ και του συνασπισμού που σταθμεύουν στη ζώνη Rumalyn στη βόρεια Συρία. 

Το ένα drone καταρρίφθηκε πριν φτάσει στο στόχο του και το άλλο έπληξε τις εγκαταστάσεις του Rumalyn, αλλά δεν πυροδοτήθηκε, είπε ο αξιωματούχος. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές σε υποδομές. 

Από τις 17 Οκτωβρίου, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 48 παρόμοιες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πυραύλους με στόχο τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με το Fox News, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά την επίθεση στο Rumalyn. 

Σε αντίποινα για τις κλιμακούμενες επιθέσεις, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την Τετάρτη αεροπορική επιδρομή αντιποίνων σε αποθήκη όπλων στην ανατολική Συρία, που φέρεται να χρησιμοποιούνταν από τις ιρανικές δυνάμεις και τις πολιτοφυλακές τους.

Η πηγή των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία το Σάββατο δεν ήταν αμέσως ξεκάθαρη, αλλά παρόμοια χτυπήματα την τελευταία εβδομάδα έχουν αποδοθεί σε μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν που δρουν υπό την ομπρέλα της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ.


Για χρόνια, το Ιράν προμήθευε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Qasef-1 και άλλα πυρομαχικά UAV στους πληρεξουσίους του στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών στη Συρία, τον Λίβανο, το Ιράκ, την Υεμένη και τη Γάζα. 

Η Rumalyn έγινε επίσης στόχος επίθεσης με ρουκέτα 107 χιλιοστών στις 8 Οκτωβρίου, μία ημέρα αφότου η Χαμάς εξαπέλυσε κρυφή επίθεση στο Ισραήλ που άφησε πίσω της 1.400 νεκρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι. 

Το Ισραήλ απάντησε στην επίθεση της Χαμάς σφυροκοπώντας τη λωρίδα της Γάζας με αεροπορικές επιδρομές και εξαπολύοντας χερσαία επίθεση στον παλαιστινιακό θύλακα σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τη Χαμάς από την εξουσία.

Σχόλια