Αλβανία: Η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου μετατράπηκε σε στάβλο βοοειδών!

Η 120χρονη εκκλησία της Λεσίτσα της Περμετής,  είναι ερειπωμένη και έχει μετατραπεί σε στάβλο για τα βοοειδή του χωριού.

Ο ιερέας της περιοχής ζητά την επιστροφή της εκκλησίας στην αρχική της μορφή για να δεχθεί τους πιστούς ως εκκλησία.

Όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, οι ξύλινες αγιογραφίες έχουν παραμείνει ως ζωντανή απόδειξη της ύπαρξης του λατρευτικού αντικειμένου από την ίδρυσή της πριν από 120 χρόνια.

Όπως σημειώνεται, το κομμουνιστικό καθεστώς μετέτρεψε την εκκλησία σε κέντρο πολιτισμού παρεμβαίνοντας στη δομή στήριξης είχε καταστεί τόπος για την ψυχαγωγία των κατοίκων.

Μετά από τόσες δεκαετίες,  η παραμέληση της δομής, έχει μετατρέψει το κτίριο σε καταφύγιο βοοειδών που χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο ιερέας της περιοχής π. Ηλίας εξέφρασε τη λύπη του ενώ κάνει έκκληση για την ανοικοδόμησή του ναού.

«Παλιά υπήρχε ένα εκκλησάκι για γάμους και βαπτίσεις. Η εκκλησία αυτή σώθηκε μόνο ως τοιχοποιία. Όλα είναι ερειπωμένα, είναι 120 ετών, παλιά ήταν πανέμορφη εκκλησία αλλά μετατράπηκε σε σπίτι πολιτισμού. Γι’ αυτό θέλω να καλέσω τον κόσμο να αποκαταστήσει αυτή την εκκλησία το συντομότερο δυνατό», είπε ο ιερέας.

Ο τομέας πολιτιστικής κληρονομιάς στο Αργυρόκαστρο είπε στο Report TV ότι η εν λόγω εκκλησία δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προστατευόμενων αντικειμένων.

The Hellenic Information Team
 

Σχόλια