Συνάντηση επιτροπής Αμυντικής συνεργασίας Τουρκίας - ΗΑΕ

Η Υπηρεσία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) και το Συμβούλιο Tawazun συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε συνεδρίαση της ομάδας εργασίας στο Άμπου Ντάμπι. 

Το Συμβούλιο Tawazun είναι μια ανεξάρτητη κυβερνητική οντότητα, που συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Άμυνας, την αστυνομία του Άμπου Ντάμπι και τις υπηρεσίες ασφαλείας στα ΗΑΕ  

Η Τουρκική Υπηρεσία Προμηθειών Άμυνας και το Συμβούλιο Tawazun συναντήθηκαν για να συζητήσουν την ανάπτυξη κοινού οδικού χάρτη, πρωτοβουλίες έρευνας και ανάπτυξης και κοινά αμυντικά προγράμματα. Αυτή η συνάντηση προκύπτει από το Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU) που υπογράφηκε νωρίτερα τον Ιούλιο, για τη στρατηγική συνεργασία στις αμυντικές βιομηχανίες μεταξύ των δύο χωρών. 

Μετά τη συνάντηση, ο Muammar Abdulla Abushehab, Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Tawazun, δήλωσε: «Αυτή η συνάντηση της ομάδας εργασίας αποτελεί βασικό συστατικό της Συνολικής Συμφωνίας Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης που υπογράφηκε μεταξύ των ΗΑΕ και της Τουρκίας. 

«Η συμφωνία αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία και να εξερευνήσουμε αμοιβαία επωφελείς οδούς στον αμυντικό τομέα. Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε για την υλοποίηση των σχεδίων που επινοήθηκαν από τη συνάντηση, τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων», πρόσθεσε. 

Ο Murat Mustafa Şeker, Αντιπρόεδρος της SSB, δήλωσε: «Στην SSB, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις με τα ΗΑΕ, προσθέτοντας ότι το Συμβούλιο Tawazun είναι ο κύριος εταίρος τους στην περιοχή. Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εδραιώσει το καθεστώς τους ως βασικοί εμπορικοί εταίροι, με τις συναλλαγές εκτός πετρελαίου να ξεπερνούν τα εντυπωσιακά 103 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μεταξύ 2013 και 2022. 

Η Συμφωνία Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης που υπογράφηκε τον Ιούλιο έχει στόχο να ενισχύσει το διμερές εμπόριο κατά 40 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

turdef

Σχόλια