Η Lockheed Martin θα παραδώσει οπλικά συστήματα λέιζερ 300 KW στον αμερικανικό στρατό

U.S. Army’s Indirect Fires Protection Capability-High Energy Laser (IFPC-HEL) Demonstrator laser weapon system. Image courtesy Lockheed Martin.

Η Lockheed Martin ανακηρύχθηκε ανάδοχος της σύμβασης, για την ανάπτυξη και παράδοση έως και τεσσάρων οπλικών συστημάτων λέιζερ κλάσης 300 kW στο πρόγραμμα του αμερικανικού στρατού Υψηλής Ενέργειας Λέιζερ (IFPC-HEL). 

Το σύστημα IFPC-HEL συμπληρώνει άλλα πολυεπίπεδα αμυντικά συστήματα, για την προστασία από απειλές drones, πυραύλων, βλημάτων όλμων και μαχητικών αεροσκαφών.

Η κατάκτηση της σύμβασης πρωτοτύπου IFPC-HEL, είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών σύνθετης εξέλιξης του προγράμματος, στρατηγικών επενδύσεων και συνεργασίας με τον Στρατό σε αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε ο Rick Cordaro, αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Mission Systems & Weapons. 

«Η ώριμη τεχνολογία μας επιτρέπει στη Lockheed Martin να παρέχει ταχύτητα, ευελιξία και λύσεις ασφάλειας του 21ου αιώνα στον Στρατό». 

Η Lockheed Martin θα παραδώσει δύο πρωτότυπα IFPC-HEL κατηγορίας 300 kW με δυνατότητα (option) για δύο επιπλέον συστήματα. 

Από το 2019, η Lockheed Martin ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της μετάβασης από το πιλοτικό πρόγραμμα  τεχνολογίας κατηγορίας 100 kW (το High Energy Laser Tactical Vehicle Demonstrator HEL-TVD), στην παράδοση του IFPC-HEL κατηγορίας 300 kW. 

Το 2020, η Lockheed Martin ανέλαβε σύμβαση για την ανάπτυξη ενός συστήματος λέιζερ κλάσης 300 kW για το Υπουργείο Άμυνας. Τον Αύγουστο του 2022, η Lockheed Martin παρέδωσε το λέιζερ High Energy Laser Scaling Initiative (HELSI) για χρήση στη συσκευή επίδειξης IFPC-HEL, η οποία ήταν η πιο ισχυρή τεχνολογία κατευθυνόμενης ενέργειας που παραδόθηκε εκείνη την εποχή. 

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του συστήματος όπλων λέιζερ 300 kW της Lockheed Martin,  κατέστη δυνατή χάρη στις σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία κατευθυνόμενης ενέργειας και τη συμβολή μιας αφοσιωμένης ομάδας. 

Η Lockheed Martin διαθέτει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστημάτων κατευθυνόμενης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, για να ενισχύσει τις δυνατότητες της για καινοτόμες λύσεις ασφάλειας του 21ου αιώνα.

Σχόλια