Ο Μιχάλης Ιγνατίου ξεμπροστιάζει τον εκπρόσωπο Στ.Ντιπάρτμεντ για την στήριξη σε Ερντογάν και στις αντισημιτικές & αντιδυτικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου


Απόσπασμα από την χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου του Στειτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ...

Ακολουθεί ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, σχετικά με την στάση του Ερντογάν και τις δηλώσεις υπέρ της Χαμάς


ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: 

Τέλος πάντων, τρεις γερουσιαστές ζητούν να εκδιώξουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ και βλέπω ότι ο γερουσιαστής Scott λέει ότι η Χαμάς δολοφονεί αθώα μωρά, κ.λπ., κ.λπ. 

Ο Ερντογάν έδειξε ξανά ότι τα συμφέροντά του δεν ευθυγραμμίζονται με εκείνα των ΗΠΑ. Χρειάζεται να εξετάσουμε σοβαρά την ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ εάν είναι πρόθυμη να συμπαραταχθεί με τους τρομοκράτες που υποστηρίζονται από το Ιράν. Το σχόλιό σας, παρακαλώ, κύριε; 

ΜΑΘΙΟΥ ΜΙΛΕΡ: 
Θα έλεγα λοιπόν ότι η Τουρκία, παρά τις διαφωνίες μας σε αυτό το ζήτημα, υπήρξε ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί τους για την ενίσχυση του ΝΑΤΟ και αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση της ταχείας ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που γνωρίζουμε ότι εκκρεμεί τώρα στο τουρκικό κοινοβούλιο. 
Προφανώς υπάρχουν λοιπόν – αυτό δεν είναι το πρώτο θέμα με το οποίο διαφωνήσαμε με την ηγεσία της Τουρκίας, αλλά εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι είναι ένας παραγωγικός και εξυπηρετικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. 
Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί τους για τα πράγματα που συμφωνούμε και τους το ξεκαθαρίζουμε όταν έχουμε διαφωνίες.

Σχόλια