Η τουρκική προεδρία διαψεύδει δημοσιεύματα ότι έδιωξε αξιωματούχους της Χαμάς από την τουρκική επικράτεια



Το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης του Τμήματος Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με όσα ανέφεραν ορισμένα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το αίτημα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εγκαταλείψουν οι ηγέτες του κινήματος Χαμάς το τουρκικό έδαφος.

Σε ανάρτηση ιστολογίου στα αραβικά στην πλατφόρμα «Χ» (Τουίτερ), το κέντρο είπε: «Οι ισχυρισμοί ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε ανώτερους αξιωματούχους της Χαμάς να εγκαταλείψουν αμέσως την Τουρκία είναι εντελώς αβάσιμοι».

Το κέντρο πρόσθεσε: «Μην πιστεύετε τους αβάσιμους και ψευδείς ισχυρισμούς», συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία ενός tweet από την εφημερίδα Al-Monitor σχετικά με την είδηση, η αυθεντικότητα των οποίων διαψεύστηκε.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισμαήλ Χανίγιε, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος της Χαμάς, η οποία είναι η πρώτη κλήση αυτού του είδους από την έναρξη της επιχείρησης «Πλημμύρα Al-Aqsa» στις 7 Οκτωβρίου, εναντίον του Ισραήλ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χανίγιε είχε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, όπου συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Γάζα και το θέμα των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Στις 7 Οκτωβρίου, το Παλαιστινιακό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς) και άλλες φατρίες της Παλαιστινιακής Αντίστασης ανακοίνωσαν την έναρξη μιας επιχείρησης που ονομάζεται «Πλημμύρα Al-Aqsa» εναντίον ισραηλινών στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία υποφέρει από πολιορκία ετών.

Το Ισραήλ, αντιμέτωπο με την έκπληξη της Παλαιστινιακής αντίστασης, απάντησε στην «πλημμύρα του Al-Aqsa» ξεκινώντας αυτό που ονόμασε «Επιχείρηση Σιδερένια Σπαθιά», στην οποία βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές και στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και τα περίχωρά της. προσπαθούν να αποτρέψουν και να σταματήσουν την παλαιστινιακή επιχείρηση.

Οι ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας άφησαν εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μεταξύ αμάχων, με τη Λωρίδα να μετατρέπεται σε κάτι που μοιάζει με καταστροφή και ερείπια, εν μέσω συζητήσεων για εκκένωση της Λωρίδας των κατοίκων της και εκκένωση τους προς τα νότια, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Από την πρώτη στιγμή της κλιμάκωσης της παλαιστινο-ισραηλινής έντασης, η Τουρκία τόνισε, μέσω των ανώτατων αξιωματούχων της, την αναγκαιότητα κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατό για να γλιτώσει αιματοχυσία και να αποφευχθούν περισσότερες απώλειες αμάχων, ενώ ο Πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η λύση για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή και στην Παλαιστίνη περνά μέσα από την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης, κυρίαρχο εντός των συνόρων του 1976, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Turkpress

The Hellenic Information Team

Σχόλια