Οι ΗΠΑ παραδίδουν πυρομαχικά στο Ισραήλ & ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία


Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ την Κυριακή με νέα πυρομαχικά και φέρνοντας την ομάδα κρούσης των αερομεταφορέων τους πιο κοντά στη Μεσόγειο, σηματοδοτώντας την ταχεία υποστήριξη στον ιστορικό σύμμαχό τους που αιφνιδιάστηκε από τις επιθέσεις της παλαιστινιακής Χαμάς. 
Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε επίσης ότι αρκετοί Αμερικανοί πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων. 
 Πιστή στον ρόλο της ως ο κύριος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ, η Ουάσιγκτον κινητοποιείται.
Από το πρωί του Σαββάτου, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αυξήσει τις συζητήσεις με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους για να καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες τους. 

Ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε για άλλη μια φορά ότι όλα θα τεθούν σε εφαρμογή ώστε « το Ισραήλ να μπορεί να αμυνθεί ». Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η αρχική βοήθεια για τις ισραηλινές δυνάμεις βρίσκεται ήδη στο δρόμο. Εξοπλισμός, υλικά και πυρομαχικά, ανέφερε το Πεντάγωνο σε δελτίο τύπου. Βοήθεια που είχε ήδη προγραμματιστεί ως μέρος της στρατιωτικής υποστήριξης 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρέχεται κάθε χρόνο στους Ισραηλινούς από την Ουάσιγκτον. 


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή.
Πολλά αμερικανικά πολεμικά πλοία και ένα αεροπλανοφόρο έλαβαν έτσι εντολή να τοποθετηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο. Ενισχύθηκε επίσης η παρουσία πολεμικών αεροσκαφών. 
 Όλα αυτά «ενισχύουν τη στάση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ στην περιοχή», είπε ο Λόιντ Όστιν, προσθέτοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν τις δυνάμεις τους παγκοσμίως έτοιμες να ενισχύσουν τη στάση της αποτροπής εάν χρειαστεί»
Ο Λευκός Οίκος είπε ότι εργάζεται για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια. Αλλά δεδομένου ότι αυτό απαιτεί έγκριση του Κογκρέσου και ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκεται εν μέσω πολιτικής κρίσης, μπορεί να χρειαστεί χρόνος. Αυτή η στρατιωτική βοήθεια ισοδυναμεί με « συμμετοχή στην επίθεση κατά του λαού μας », απάντησε η Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, την Κυριακή. 
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Antony Blinken, ο οποίος αύξησε τον αριθμό των συνεντεύξεων την Κυριακή, μοιράστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες Αμερικανοί ήταν μεταξύ των θυμάτων των επιθέσεων.
Πληροφορίες επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας το βράδυ της Κυριακής, ο οποίος, χωρίς να δώσει ακριβή εκτίμηση, κάνει λόγο για «θάνατο αρκετών Αμερικανών πολιτών ». 



Σχόλια