Το Κατάρ θεωρεί υπεύθυνο το Ισραήλ για την κλιμάκωση στη Γάζα


Το Κατάρ το Σάββατο ανακοίνωσε ότι θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο, για τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ του παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης της Χαμάς και του Ισραήλ. 

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ ανέφερε ότι το Ισραήλ είναι «το μόνο υπεύθυνο για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση λόγω των συνεχών παραβιάσεων των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων επανειλημμένων εισβολών στο τέμενος Al-Aqsa υπό την προστασία της ισραηλινής αστυνομίας. 

” Τόνισε «την επείγουσα ανάγκη για τη διεθνή κοινότητα να υποχρεώσει το Ισραήλ να σταματήσει τις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, να συμμορφωθεί με τα διεθνή ψηφίσματα νομιμότητας, να σεβαστεί τα ιστορικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού». 

 Το Υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε την «αταλάντευτη στάση του για τη δικαιοσύνη της παλαιστινιακής υπόθεσης και τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης του ανεξάρτητου κράτους του στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ». 

Δηλώσεις εξέδωσαν επίσης η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν, καλώντας και τα δύο μέρη να αυτοσυγκρατηθούν και να σταματήσει άμεσα η συνεχιζόμενη κλιμάκωση.

Middleeastmonitor

 

Σχόλια