Αμερικανοί κομάντο προσγειώθηκαν στο Τελ Αβίβ για απελευθέρωση των Αμερικανών ομήρων


Ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι δεν αποκλείει «κανένα σενάριο» για την απελευθέρωση των Αμερικανών ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, εξήγησε ότι «το τρομοκρατικό κίνημα της Χαμάς σκότωσε εν ψυχρώ 11 Αμερικανούς, πήρε ομήρους Αμερικανούς και απείλησε να τους εκτελέσει», προσθέτοντας, «Ως εκ τούτου, δεν αποκλείουμε κανένα σενάριο για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων με υψηλούς κινδύνους να σώσουμε τους πολίτες μας».

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών τους», προσθέτοντας ότι «το Πεντάγωνο , συγκεκριμένα ο Αρχηγός του Επιτελείου, πραγματοποιεί ανοιχτές και συνεχείς συναντήσεις με το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ για να συζητήσουν επιλογές και σχέδια μέσω των οποίων οι όμηροι μπορούν να απελευθερωθούν και ο ισραηλινός λαός να προστατευτεί από κάθε τρομοκρατική απειλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του, που είπε ότι δεν ήταν οριστικές, περίπου 150 Ισραηλινοί και Αμερικανοί όμηροι κρατούνται από τρομοκράτες στη Γάζα και ότι η αμερικανική κυβέρνηση και οι διάφορες υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένης της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων –  SOCOM αυτή τη στιγμή συντονίζεται με την ηγεσία του ισραηλινού στρατού για την εξεύρεση λύσης στην κρίση των ομήρων.

Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι τα αμερικανικά στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη C-17 και C-5 που έφτασαν στο Ισραήλ μετέφεραν αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, μεγάλο μέρος των οποίων ειδικευόταν σε επιχειρήσεις απελευθέρωσης ομήρων.

Από την άλλη πλευρά, ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του στο Πεντάγωνο «για τη δραστηριότητα της Χεζμπολάχ και οποιαδήποτε λανθασμένη απόφαση να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο θα έχει τις συνέπειές της».

Από την άλλη πλευρά, ο αξιωματούχος προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ να μην παρέμβει στον τρέχοντα γύρο μαχών, λέγοντας: «Η Χεζμπολάχ δεν πρέπει να δοκιμάσει την επιθυμία και τη δέσμευση της Ουάσιγκτον να υποστηρίξει και να υπερασπιστεί το Ισραήλ».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε: «Ένας από τους λόγους που θα ωθήσει το Πεντάγωνο να αυξήσει το μέγεθος των δυνάμεών του στη Μέση Ανατολή, ειδικά στα ύδατά του στις ακτές του Λιβάνου και της Συρίας, είναι ότι τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ, θα μπορούσαν διευρύνει τον κύκλο της σύγκρουσης».

Sky News Arabia


The Hellenic Information Team

 

Σχόλια