Γαλλία: Εκκενώθηκαν 6 αεροδρόμια μετά από απειλές για βόμβες


Συναγερμός για μια ακόμα μέρα σήμανε στις γαλλικές αρχές που έδωσαν εντολή για εκκένωση 6 μεγάλων αεροδρομίων, μετά από απειλή για βόμβα. 

Τα αεροδρόμια της Λιλ, της Λυών, της Νάντης, της Νίκαιας, της Τουλούζης και του Μποβέ στη Γαλλία κλήθηκαν να εκκενωθούν μετά τις απειλές επίθεσης

 Οι εκκενώσεις στα ανωτέρω αεροδρόμια, θα επιτρέψουν στις αρχές να «ξεκαθαρίσουν τυχόν αμφιβολίες» ότι οι απειλές μπορεί να είναι πραγματικές, είπε η πηγή.  
Μέχρι το μεσημέρι, πολλά από αυτά τα αεροδρόμια είχαν λάβει απειλές για βόμβες και αναφορές για ξεχασμένες αποσκευές που απαιτούσαν επέμβαση των αρχών. 
Το αεροδρόμιο Beauvais ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook «μια ανώνυμη απειλή που ελήφθη από πολλά αεροδρόμια». 
 Ένας εκπρόσωπος της γαλλικής αεροπορικής αρχής DGAC επιβεβαίωσε τις εκκενώσεις λόγω προειδοποιήσεων για βόμβες μόνο στη Λιλ, τη Λυών, την Τουλούζη και το Μποβέ, και δεν μπόρεσε να δώσει αμέσως περισσότερες λεπτομέρειες. 
Ο διαδικτυακός πίνακας ελέγχου της DGAC παρουσίασε σημαντικές καθυστερήσεις στη Λιλ, τη Λυών και την Τουλούζη. Μια ανάρτηση στον λογαριασμό X του αεροδρομίου της Νίκαιας (πρώην Twitter) ανέφερε ότι «Από μια εγκαταλελειμμένη αποσκευή... δημιουργήθηκε μια περίμετρος ασφαλείας για να επιτρέπει τους συνήθεις ελέγχους». 
«Η κατάσταση έχει πλέον επιστρέψει στο φυσιολογικό», πρόσθεσε. 
Οι αρχές του αεροδρομίου στο αεροδρόμιο Μπρον της Λυών δήλωσαν επίσης ότι το ξεκάθαρο είχε δοθεί. 
Στη Λιλ, ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε ότι τρεις πτήσεις είχαν εκτραπεί, ενώ μια ανάρτηση στον λογαριασμό του X ανέφερε ότι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία, οι απειλές για βόμβα όλο και πληθαίνουν, με τις αρχές να εκκενώνουν, μνημεία, μουσεία αλλά και σχολεία.

Σχόλια