Συρία: Γιόρτασαν με λαμπρότητα την 28η Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στην Δαμασκό (φωτογραφίες)


Το «ΟΧΙ» εορτάστηκε με λαμπρότητα στην Συρία, την οποία θεωρούμε εχθρική χώρα. Στην Τουρκία, που θεωρείται σύμμαχος, δεν θα τολμούσε να υψώσει Έλληνας ελληνική σημαία σε δημόσια θέα!

Oxi Day celebrated in Damascus, Syria


 

Η επέτειος του «ΟΧΙ» εορτάστηκε κατά την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στην Συρία, στις 27 Οκτωβρίου. Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη του 10ου, η Θεία Λειτουργία ετελέσθη στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στην Δαμασκό, μια ημέρα πριν από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ελλάδα προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Romanos Al-Hannah, εκπροσώπου του Πατριαρχείου, παρουσία των Αρχιεπισκόπων Moses Al-Khoury και Arsanios Dahdel.

 

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Έλληνας πρέσβης στην Δαμασκό, Νικόλας Πρωνοτάριος, προσωπικό της πρεσβείας και μέλη της κοινότητας. Μετά το πέρας αυτής, ο κλήρος συνεχάρη τον Έλληνα διπλωμάτη και τους παρόντες εις το όνομα του Πατριάρχη, προσφέροντας την ευλογία και τις πατρικές του προσευχές, και ευχόμενος στο ελληνικό κράτος ευημερία και ευλογία.

Σχόλια