Το Ιράν παρουσίασε το νέο επιθετικό drone "Mohajer-10" (Βίντεο)

Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Το Ιράν παρουσίασε την Παρασκευή τον στρατιωτικό του εξοπλισμό, σε παρέλαση για την επέτειο του πολέμου του με το Ιράκ της δεκαετίας του 1980... Στην παρέλαση παρουσιάσθηκε για 1η φορά το μεγάλου βεληνεκούς drone "Mohajer-10", μαζί με βαλλιστικούς και υπερηχητικούς πυραύλους, ανέφεραν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. 

Η Ισλαμική Δημοκρατία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι έχει κατασκευάσει ένα προηγμένο drone με το όνομα Mohajer-10, με βελτιωμένη εμβέλεια και διάρκεια πτήσης καθώς και μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο.

Έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 2.000 km (1.240 μίλια) και μπορεί να πετάξει έως και 24 ώρες, ανέφεραν τότε τα κρατικά ιρανικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι το ωφέλιμο φορτίο του μπορεί να φτάσει τα 300 κιλά (661 λίβρες), διπλάσια από το φορτίου του μη επανδρωμένου αεροσκάφους "Mohajer-6". 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν το Ιράν ότι παρείχε drones Mohajer-6, μεταξύ άλλων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), στη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. 

Την Τρίτη, η Ουάσιγκτον επέκτεινε τις κυρώσεις που σχετίζονται με το Ιράν, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη σκόπιμη προμήθεια drones της Ρωσίας, σε συνεργάτες  της στη Μέση Ανατολή και άλλους αποσταθεροποιητικούς παράγοντες».

 

 

Σχόλια