Drone τούρκων πέταγε για 10 λεπτά ανενόχλητο πάνω από το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο...Να γιατί χρειάζεται το radar "ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ"


Το περιεχόμενο των βίντεο από το drone των δύο Τούρκων που διώκονται για κατασκοπεία θα ρίξει φως στον ακριβή ρόλο και τη σοβαρότητα της υπόθεσης που τα τελευταία εικοσιτετράωρα απασχολεί ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ.

Οι δύο άνδρες, 48 και 58 ετών, ήρθαν οδικώς στην Ελλάδα με μοτοσικλέτες, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους. Στις 7.30 της 15ης Σεπτεμβρίου κατέλυσαν σε ξενοδοχείο του Πόρου και το επόμενο πρωί σήκωσαν drone πάνω από το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Περίπου δύο ώρες αργότερα μπήκαν στο πλοίο και ταξίδεψαν από τον Πόρο προς Γαλατά. Συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής στη Μονεμβασιά όταν πήγαν να καθίσουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου είχαν καταλύσει.

Προηγουμένως ο διοικητής του κέντρου εκπαίδευσης που αντελήφθη τις κινήσεις του επικοινώνησε με το Α.Τ. Πόρου, αναφέροντας ότι διαπιστώθηκε πτήση drone πάνω από το κέντρο εκπαίδευσης για περίπου 10 λεπτά.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του αστυνομικού, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ανήκε σε δύο αλλοδαπούς, πιθανόν Τούρκους υπηκόους. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφθασαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι οι δύο ύποπτοι είχαν αποχωρήσει. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η χρήση του drone από τους Τούρκους έγινε από θαλάσσια εξέδρα απέναντι από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν. ( kathimerini.gr )

Υ.Γ

Το ανωτέρω περιστατικό καθώς και άλλα παρόμοια στο παρελθόν κάνουν επιτακτική την ανάγκη ύπαρξης συστήματος anti-drone...

Ενός συστήματος εντοπισμού και προειδοποίησης drones (ειδικά μινι drones) και στην συνέχεια εξουδετέρωσης των...

Κι όμως όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει εδώ και 6 χρόνια υπάρχει Ελληνκό radar, που λειτουργεί και αποδεδειγμένα εντοπίζει drones σε πολύ χαμηλά ύψη... 

Αναφερόμαστε στον "ΤΗΛΕΜΑΧΟ" ο οποίος πολύ εύκολα μπορεί να ενισχυθεί με έναν παρεμβολέα (Jammer), ο οποίος μπορεί είτε να κατασκευαστεί από ΕΑΒ, είτε να αγορασθεί...

Το ζητούμενο είναι η βούληση των αρμοδίων να αντιμετωπισθούν άμεσα τέτοιες απειλές που είναι υπαρκτές και ένα από τα κύρια συστήματα στον ρωσοουκρανικό πόλεμο.

Σχόλια